Kadına ve çocuğa dokunma

Kadına ve çocuğa dokunma cukurovagazetesi.com
Kader Çetintaş

Kadına cinayetlerine karşı tüm Türkiye ses yükseltti: “Artık duyduğumuz ses bir annenin feryadı, bir çocuğun yardım çığlığı, bir genç kızın haykırışı olmasın.


Son günlerde kadınlara ve çocuklara yönelik artan şiddet olaylarına karşı sosyal medya kullanıcıları #KadınaVeÇocuğaDokunma başlığı ile bir kampanya başlattı. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de sayfasından şiddet karşıtı çağrı yaptı.

 

Türkiye son günlerde artan kadın ve çocuk cinayetleri ile sarsıldı. Son bir haftada 8 kadın öldürüldü. Son günlerde art arda yaşanan cinayet, istismar ve taciz haberleri tüm vatandaşları isyan ettirdi. Sosyal medya kullanıcıların #KadınaVeÇocuğaDokunma başlığı ile ses yükseltirken; Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de bu çığlığa kendi sayfasından yaptığı paylaşımla destek verdi.

 

DUYDUĞUMUZ SES BİR ANNENİN FERYADI

Galatasaray Spor Kulübü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; “Artık duyduğumuz ses bir annenin feryadı, bir çocuğun yardım çığlığı, bir genç kızın haykırışı olmasın.  Dayanışma için yükselen sesimiz olsun!” ifadelerini kullandı.

 

SESSİZ KALMA

Beşiktaş taraftar grubu Çarşı da “Çocuk istismarlarının üzerinin örtbas edilmesine, istismarcı ruh hastalarının cezasız kalmasına sessiz kalma” çağrısı yaptı. Çok sayıda futbolcu da kendi hesabından “#KadınaVeÇocuğaDokunma” paylaşımı yaptı. Çağrıya taraftar grupları ile tanınan isimler destek verdi.