Büyükşehir farkındalık yarattı

Büyükşehir farkındalık yarattı cukurovagazetesi.com
Bilge ÇAKIR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi, bu seneki Dünya Temizlik Günü farkındalık etkinliğini Emirler Ormanı’nda gerçekleştirdi.


Estonya'da 2008 yılında başlatılarak 170 ülkeye yayılan Dünya Temizlik Günü (World Clean Upday) 21 Eylül'de tüm dünyada olduğu gibi Mersin’de de çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi her sene olduğu gibi bu yılda Dünya Temizlik Günü farkındalık etkinliği gerçekleştirdi. Bu seneki etkinliğin adresi Yenişehir Emirler Ormanı oldu.

BİN ÖĞRENCİ, ORMANDAKİ ÇÖPLERİ TOPLADI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesince düzenlenen etkinliğe Çavuşlu İlkokulu, Tevfik Sırrı Gür Anadolu Lisesi ve Mersin Üniversitesi’nden öğrenciler, STK ve dernekler ile vatandaşlar katıldı sağladı. Etkinlikte yaklaşık bin öğrenci, ormandaki çöpleri topladı.

Temizlik Hizmetleri Şube Müdürü İbrahim Can, farkındalık yaratılması adına düzenlenen etkinliğin önemine vurgu yaptı.

DOĞAMIZI TEMİZ TUTMALIYIZ,

Konuşma yapan Tevfik Sırrı Gür Anadolu Lisesi öğrencisi Asya Arslan, Tevfik Sırrı Gür Anadolu Lisesi’nde okuyan 11. sınıf öğrencisi Mehmet Ali Şahutoğlu, Çavuşlu İlkokulu öğrencisi 8 yaşındaki Arif Ersoy ile İkranur Çetinkaya “Doğamızı temiz tutmalıyız” mesajı verdiler.