Başkan Seçer, “Türkiye cumhuriyeti ilelebet yaşayacak”

Başkan Seçer, “Türkiye cumhuriyeti ilelebet yaşayacak” cukurovagazetesi.com
Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Valiliği tarafından ‘19 Eylül Gaziler Günü Anma Programı’ dolayısıyla düzenlenen programlara katılım sağladı.


Başkan Seçer kent protokolü ile birlikte, Cumhuriyet Meydanı’ndaki çelenk sunma töreninin ardından dernek ziyaretleri yaptı ve son olarak da öğle yemeğinde şehit aileleri ve gazilerle buluştu.

İlk tören Cumhuriyet Meydanı’ndan başladı

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Tuğamiral Yücel Darcan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış ile Talat Dinçer, kent protokolü, gaziler, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Mersin Valiliği, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şubesi Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şube Başkanı Kemal Gülbeyaz tarafından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapıldı. Tören, bir öğrencinin şiir okuması ile sona erdi.

Seçer: “Bağımsız bir devlet olarak yaşamımızı sürdürüyorsak, gazilerimize ve şehitlerimize bunu borçluyuz”

Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitleri saygıyla anan ve hayatta olan gazilere sağlık dileyen Başkan Seçer, “Gazilerimiz bizim değerlerimiz, onlar kendi yaşamlarını yok saydı ve ‘Vatanın bölünmez bütünlüğü!’ dedi. Ulusal Kurtuluş Mücadelesinden bugüne kadar birçok savaş meydanında Türkiye Cumhuriyeti’nin menfaatleri uğruna mücadele verdiler ve bugün bağımsız bir devlet olarak yaşamımızı sürdürüyorsak, bunu gazilerimize ve şehitlerimize borçluyuz” diyerek, şehitleri de minnet ve şükranla andıklarını vurguladı. Gazilerin onurlu bir yaşam sürmeleri için devletin tüm kurumları ile çalışması gerektiğini belirten Seçer, “2019 yılında göreve geldiğimde ilk yaptığım işlerden bir tanesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde Şehit Aileleri ve Gazi Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nü oluşturmak oldu. Hem gazilerimize, onların ailelerine ve şehit ailelerimize Belediye olarak ne kadar önem verdiğimizi gösterme açısından hem de özel olarak ailelerimizle ilgilenilmesi için bir ekip oluşturduk” sözlerine yer verdi.

 “Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacak”

Göreve geldiği günden bugüne çok değerli hizmetleri gazilere, ailelerine ve şehit ailelerine götürdüklerini ifade eden Seçer, “Birimimizde şehit ailelerimizle, gazilerimizle, gazi ailelerimizle sürekli irtibat ve iletişim halindeyiz. Onların dertlerine, sorunlarına, günlük hayat içerisinde karşılaştıkları zorluklara çözüm için bizler de Belediye olarak katkı sunuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacak” dedi. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Savaş mecbur kalmadıkça bir cinayettir’ ve ‘Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir’  sözünü hatırlatan Seçer, “Okullar bu düsturla Eğitim-Öğretim Yılı’na başladı. Uluslararası alanda ülkelerle bilim alanında rekabet etmek, çağdaşlaşmak için; kültürde, sanatta, her alanda önder bir ülke olmak için devletin bütün kurumlarına görev düşüyor. Bizim dünyada kendimizi daha kabul ettirebilmemiz için kültür-sanat, bilim alanlarında medeni toplumlarca kabul görmüş değerlerce görevlerimizi yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu anlayış içerisinde belediye başkanlığı görevimi sürdürüyorum” diye konuştu.

“Mersin daha ileri gidecek”

Bu bilinçle son 5 yılda Mersin’de çok şeyin değiştiğini söyleyen Seçer, “Mersin’de olanları, meydana gelen gelişmeleri, vatandaşın geri dönüşlerini, Mersin’de ortaya çıkan huzur havasını gördüğünüz zaman ne demek istediğimi çok daha iyi anlarsınız. Mersin daha ileri gidecek, daha güzel, çağdaş ve herkesi kucaklayan bir kent olacak. Daha temiz, medeni, yaşanabilir ve çevre dostu işlerin yapıldığı bir kent haline gelecek” ifadelerine yer verdi.

Gaziler Günü’nde dernekler ziyaret edildi

Protokol üyeleri daha sonra Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Mersin Şubesi’ni ziyaret ederek, Şube Başkanı Halit Şahin ve üyelerle bir araya geldi. Daha sonrasında ise  Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şube Başkanlığı ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Mersin İl Başkanlığı’nı ziyaret eden protokol üyeleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şube Başkanı Kemal Gülbeyaz ve üyeler, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Mersin İl Başkanı Yalçın Kara ve üyelerle bir araya gelip, gazilerle buluştular.

Kent protokolü öğle yemeğinde gaziler, aileleri ve şehit aileleri ile buluştu

Program, Mersin Valiliği tarafından Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen yemekle devam etti. Yemeğe; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan, Tuğamiral Yücel Darcan, milletvekilleri, kent protokolü, gaziler ve aileleri ile şehit aileleri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan yemekte, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan bir konuşma yaptı. Yemeğin ardından Mersin İl Müftüsü Vekili Recep  Çarpar tarafından okunan dua ile yemek programı sona erdi.