Vali Pehlivan’dan ESOB’a ziyaret

Vali Pehlivan’dan ESOB’a ziyaret cukurovagazetesi.com
Haber Merkezi

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, bünyesinde kurulu bulunan 69 meslek odası ve 63 bin üyesiyle kentin en büyük meslek kuruluşu olan Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin Başkanlar Kurulu toplantısına katıldı.


Toplantıda Mersin ESOB Başkanı Veysel Sarı ve Esnaf Temsilcileri Oda Başkanlarıyla bir araya gelen Vali Pehlivan, Mersin Esnafının yaşadığı sıkıntıları dinledi.

Gerçekleşen toplantıda, Mersin’de kangrene dönüşen ve mahalle aralarında, plansız şekilde hizmet vererek, insan sağlığını tehdit ederek görüntü ve gürültü kirliliğine neden olan imalatçı ve tamirci işletmelerinin modern sanayi sitesine taşınması konusunda ve Mersin'e TOKİ kanalıyla modern sanayi sitesi kazandırılması için Valilikten destek istendi.

Başkan Sarı ayrıca, ulaşım sektöründeki taksi, minibüs, servis, otobüs gibi araçlara 01.09.2024 tarihi itibarıyla kamera sistemi takılması zorunluluğu getirildiğini belirtti. Bu sürenin uzatılması adına TŞOF tarafından İçişleri Bakanlığı nezdinde görüşmeler yapıldığına vurgu yapan Sarı, Mersin'in bu konuda Valiliğin desteğine ihtiyaç duyduğunu dile getirdi.

Toplantı bitiminde Başkan Sarı, Vali Pehlivana, ayırdığı vakit ve duyarlılığı için  teşekkürlerini sunarak günün anısı adına el yapımı vazo hediye etti. Sarı sözlerini şu şekilde sonlandırdı, “ Desteğini her zaman yanımızda hissettiğimiz Valimize kesimimize olan yakın ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkürlerimizi iletiyorum”