Eğitimde yeni yol haritası belirlendi

Eğitimde yeni yol haritası belirlendi cukurovagazetesi.com
Bilge ÇAKIR

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında gerçekleşen ‘2024-2025 Eğitim- Öğretim Yılı Koordinasyon ve Okul Güvenliği Toplantısı’nda yeni eğitim öğretim yılı planlandı.


Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında düzenlenen ‘2024-2025 Eğitim- Öğretim Yılı Koordinasyon ve Okul Güvenliği Toplantısı’  saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Mersin Üniversitesi Akdeniz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya kaymakamlar, kurum amirleri, il merkezi ve ilçelerimizden gelen okul müdürleri ile müdür yardımcıları katıldı. Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi hakkında sunum yaptı.

Uzun bir aradan sonra yeni eğitim ve öğretim yılının geçtiğimiz hafta birinci sınıf öğrencileri ile başladığını anımsatan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, öğretmenlerden ve idarecilerden genelge ve talimatları iyi takip etmelerini istedi.

 

TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ

‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin ilk defa ana sınıflarında, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve liselerde uygulanmaya başlayacağına işaret eden Mersin Valisi, “Yeni eğitim öğretim sezonu için Bakanlığımız tarafından üç ana başlık belirlenmiş durumdadır. 1.’si Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, 2.’si Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi, 3.’sü de ailelerin eğitim öğretim süreçlerine her zamankinden çok daha fazla dahil edilmesidir. ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ne baktığımızda; yıllardan beri eğitim öğretim hizmetlerinden elde edilen tecrübelerin, tespitlerin değerlendirildiği, dünyadaki örneklerin incelendiği, çağın gereklerinin dikkate alındığı, bilginin becerilerin ortaya çıkarılması ve geliştirilmesi yönünde rehber edinileceği, erdem, değer, eylem yaklaşımıyla geleceğin inşa edilmesinin hedeflendiği bir model ortaya konulmuş olduğunu görmekteyiz dedi.

 

VELİLERE REHBERLİK EDİN!

Hedeflerinin Mersin’in tüm okullarında eğitimin kalitesini artırmak olduğunu dile getiren Vali Pehlivan, şunları söyledi: “Çocuklarımızın ve gençlerimizin; yeteneklerinin, becerilerinin keşfedilmesi ve geliştirilmesi oldukça önemli bir konudur. Öğretmenlerimizin velilerimiz ile birlikte sürekli iletişim halinde olarak, öğrencilerimizin durumunun iyi analiz edilmesi, bilgi ve beceri durumuna göre uygun alanlara yönlendirilmesi konusunda rehberlik etmesi gerekmektedir. Geçmişte; öğretmenlerimizin ev ziyaretleri yaparak öğrencilerimizin aileleri ile bir araya geldiği ‘Bize de gel öğretmenim’ başlığı altında uygulamalarımız oldu. Eğitim süreçlerinin ana öğelerinden olan öğrenci, okul, aile iş birliğini sağlamak amacıyla bu sene de öğretmenlerimizin ev ziyaretleri yapmasını, ev ortamında velilerimiz ile bir araya gelmesini önemsiyoruz.” Vali Pehlivan, yeni eğitim öğretim yılının başarılı olması temennisinde bulundu.