Eski Başkan Gültak’tan, Akdeniz halkına uyarı

Eski Başkan Gültak’tan, Akdeniz halkına uyarı cukurovagazetesi.com
Hasan Kuyugöz

Akdeniz Belediyesi eski başkanı Mustafa Gültak, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Akdeniz’in göz bebeği, en değerli yerleri satışa çıkarılıyor… Vay be!” dedi.


Mersin’in merkez Akdeniz Belediyesi’nde 2 taşınmazın satılığa çıkarılması kamuoyunda konuşulmaya devam ediliyor. Son olarak eski belediye başkanı Mustafa Gültak da sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile konuya dahil oldu.

2019-2024 dönemleri arasında çok daha atıl durumdaki yerlerin bile satışı için meclis onayı alamayan eski Belediye Başkanı Mustafa Gültak, şimdi o satışlara izin vermeyen meclisin ve Dem Parti grubunun 2 taşınmazı satılığa çıkarmasını eleştirdi. Gültak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Duyuru, Akdeniz’in göz bebeği en değerli yerleri satlığa çıkarılıyor. Vay Be!” dedi.

“Borçlardan dolayı satılığa çıkarılıyormuş”

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen mecliste, belediyenin 2 taşınmazının satılması da görüşülmüştü. Belediyeye ait Yaka Mahallesi’ndeki bir arsa ile Nusratiye Mahallesi’ndeki bir tarlanın satışının görüşüldüğü teklif öncesi konuşan Akdeniz Belediye Başkan Hoşyar Sarıyıldız,  belediyenin ekonomik durumunun kötü olduğundan dolayı satışı yamak istediklerini belirtmişti.

“Ne oldu da fikriniz değişti”

Bunun üzerine AK Parti grubundan söz alan Meclis üyesi Aydın Engin “Dün bizim borçlanmaya, taşınmazları satmamıza hayır diyen meclis üyelerimiz, asla ve asla Akdeniz’de 1 metre bile arazimizi sattırmayız diyen arkadaşlarımız bugün ne diyecekler onu merakla bekliyorum. Ayrıca Başkanım sizin seçim öncesi mahallerde, sokaklarda dolaşırken biz kesinle herhangibir yeri satmayacağız, biz çözüm üreteceğiz, Akdeniz’in kaynakları çok geniştir, biz bu kaynaklar üzerinde hizmet vermeyi sürdüreceğiz demiştiniz. 5-6 ay önce bunları söylerken, şimdi ne oldu da fikriniz değişti?” demişti.