Mersin’de 50 Milyonluk Kaçakçılık Planı Çökertildi

Mersin’de 50 Milyonluk Kaçakçılık Planı Çökertildi cukurovagazetesi.com
Haber Merkezi

Mersin’de, yurt dışından çalınarak Türkiye üzerinden Suriye ve Irak’a götürülmek istenen lüks araçlarla ilgili büyük bir operasyon gerçekleştirildi.


Yetkililer, piyasa değeri yaklaşık 50 milyon lirayı bulan 11 çalıntı aracı ve liman sahasında bekletilen 3 lüks aracı ele geçirdi. Olayla bağlantılı olarak 6 kişi hakkında yasal işlem başlatıldı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü KOM ve Deniz Limanı Şube Müdürlükleri, Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol Europol Daire Başkanlığı ve Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü'nün koordineli çalışmaları sonucunda, yurt dışından çalınan lüks araçların Türkiye üzerinden Suriye ve Irak’a yasa dışı yollarla sevk edilmeye çalışıldığı bilgisi alındı. Yapılan detaylı incelemelerde, Mersin Limanı'nda bulunan konteynerlerdeki ikinci el araçların, Interpol veri tabanında çalıntı olarak kaydedildiği belirlendi.

Araştırmalar sonucunda, çalıntı oldukları için firmalarca sorgulama yapılmadan bekletilen 11 araç ve transit rejimine aykırı olarak liman sahasına bırakılan 3 araç olmak üzere toplam 14 araca el konuldu. Piyasa değeri 50 milyon lirayı bulan bu lüks araçların Suriye ve Irak’a sevkiyatı engellenmiş oldu.

Olayla ilgili olarak, 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa muhalefet suçlamasıyla 6 kişi hakkında yasal işlem başlatıldı. Yetkililer, benzer operasyonların devam edeceğini belirtti.