BES üyeleri, KHK ihraçlarına tepki gösterdi

BES üyeleri, KHK ihraçlarına tepki gösterdi cukurovagazetesi.com
Hasan Kuyugöz

KESK’e bağlı Büro İşçileri Sendikası (BES), ülke genelinde 2024-2025 adli yılı açılışı öncesi “Yargının bağımsızlığı ve yargı emekçilerinin hakları için tüm illerde adliyeler önlerinde eylem yaptı. KESK Mersin Şubeler Platformu da, adliye önünde yaptığı basın açıklamasıyla KHK ile ihraç edilen üyelerinin işe iade talebiyle açıklama gerçekleştirdi.


Yargı yılı açılışında Mersin’de KESK’e bağlı sendikalara üyeler KHK ihraçlarına tepki göstererek, sorunlarına çözüm istedi.

Açıklamayı okuyan BES Şube Başkanı Kemal Göçmen, “Mevcut iktidarın zamanında gizli ortağı olan cemaatle birlikte 2010 yılında gerçekleştirdikleri Anayasa değişikliği referandumu sonrasında yargı alanında tahakküm kuran cemaat ve sonrasında ise AKP iktidarının yargı sistemini toplumsal muhalefeti susturmak, iktidarlarını güçlendirmek için bir araç olarak kullandığı süreci yaşıyoruz. Kendi kurdukları mevcut yargı sistemi içerisinde bile benimsemedikleri yargı kararlarını tanımayan siyasi iktidar, Anayasal hakların kullanılmasını bile keyfi olarak engellemeye çalışıyor" dedi.