Anamur Çevre Platformu: “Deniz kaplumbağalarını koruyan genelgeye aykırı bu faaliyeti neden görmüyorlar?”

Anamur Çevre Platformu: “Deniz kaplumbağalarını koruyan genelgeye aykırı bu faaliyeti neden görmüyorlar?” cukurovagazetesi.com
Bedirhan SUMELİ

Anamur Çevre Platformu Mersin’in Anamur ilçesine bağlı Karaağaç Sahili’nde özel bir firmanın piknik alanı inşa etmek amacıyla sahile iş makineleri ile girmesine tepki gösterdi.


Anamur Çevre Platformu, Karaağaç Sahili’nde piknik alanı yapmak isteyen işletmecinin tapu sahibi olduğunu ve “Tapum var, istediğimi yaparım” sözlerini sarf ettiği iddiası üzerine açıklamada bulundu. 

Kıyı Kanunu’na ve Deniz Kaplumbağalarının Korunması Genelgesi’ne aykırı faaliyet gösterildiği belirtilen açıklamada, “Karaağaç'ta piknik alanı adı altında faaliyet göstermeye başlayan işletme böyle giderse denizin içine de inşaat yapacak. Yetkililer, Kıyı Kanunu'na ve deniz kaplumbağalarını koruyan genelgeye aykırı bu faaliyeti neden görmüyorlar? Duyduk ki işletmeci " Tapum var, istediğimi yaparım" diyormuş.  Tapusu da olsa burada böyle bir faaliyeti yapamaz, iş makinalarıyla kumu toprakla karıştıramaz, kumun üstüne temel kazıp betonarme inşaat yapamaz” ifadelerine verildi.