22 yaşında 7’nci kitabını çıkardı

22 yaşında 7’nci kitabını çıkardı cukurovagazetesi.com
Güray Gürdal

Mersin’de yaşayan ve ağırlıklı olarak çocuk edebiyatı üzerine kitaplar çıkaran 22 yaşındaki Eray Gürdal, kadına şiddet olaylarına dikkat çekmek için başladığı yazarlık serüvenine 7’nci kitabını çıkartarak devam ediyor. Kitaplarını çocukların psikolojisine de uygun yazan Gürdal, bir çok toplumsal olaya dikkat çekiyor.


Çankırı Karatekin Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden bu yıl mezun olan 22 yaşındaki Eray Gürdal, pandemi döneminde bile gündemden düşmeyen kadına şiddet olaylarına dikkat çekmek amacıyla daha 19 yaşındayken başladığı yazarlık serüvenine 7. kitabını tamamlayarak devam etti. Ağırlıklı olarak çocuk edebiyatı konularında kitap yazan Gürdal, yaşanılan her toplumsal olayda, fark edilmeyeni fark ederek hikayelerine ekledi. İlk olarak 'kadına şiddet' konulu 'Glayöller' isimli kitabını yazan Gürdal, ardından sırasıyla 'Çisem, Çiğdem ve Çağla', 'Arsız Gönül', 'Çilekli Turta', ‘Karne Hediyem Şila’, ‘Sıdıka ile Eftelya’ ve ‘Dedikodu Apartmanı’ kitaplarını kaleme aldı.

KİTAPLARI ULUSLARARASI SİTELERDE YER ALIYOR

Kitaplarına yazarken gözlem yapmaya ve çocukların psikolojisine göre yazmaya dikkat eden Gürdal, kitap yazmayı çok sevdiğini ve çocuklara bir şeyler öğretmeye önemsediğini belirterek, “İlk yazdığım kitaplar sadece yayın evlerinin sitesinden satılıyordu. Sonrasında ise bu genişledi ve bilindik sitelerde de satılmaya başladı. Hatta kitaplarım uluslararası da satışa çıkmaya başladı. Almanya ve Fransa’daki sitelerde bile satış yapılıyor. Son gönderdiğim kitabımın normal kitapçılarda da satılması için çalışma yürütüyorum” dedi.

 

“KADINA ŞİDDET HABERLERİNDEN ETKİLENDİM”

Kitap yazmaya başladığı ilk zamanlardan bahseden Eray Gürdal, “2020 yılında pandemi döneminde gündemdeki ‘kadına şiddet’ haberlerinden etkilendim. Bununla ilgili bir kurgusal hikaye yazmak istedim. Amacım tamamen içimi dökmekti. Kitap çıkarma amaçlı yapmamıştım. Yazım bittikten sonra sosyal medyada yayın evleri karşıma çıkmaya başladı ve birine gönderip, şansımı denemek istedim. Yaklaşık 15 gün sonra olumlu bir dönüş aldım ve 1 ay içerisinde de kitabım çıkmış oldu. Sonraki zamanlarda da yazdığım ve çok güvendiğim hikayeleri yayın evleriyle konuşarak çıkarmaya başladım” dedi.

“GÜÇLÜ KADIN VURGUSU YAPMAK İSTEDİM”

İlk kitabında güçlü kadın vurgusu yaptığını belirten Gürdal, “Kitabımın adı ‘Glayörler’. Güçlü kadın karakterleri yaratmak istemiştim. Başlarına herhangi bir olay geldiğinde illa bir erkeğin yardım etmesi değil de ya bir kadın arkadaşının ya da kendisinin halletmesi üzerine bir hikaye yazdım. Glayörler, 5 farklı renkteki bir çiçeğin ismi. Her renk bir duyguyu temsil ediyor. Bende o duyguları karakterlere yansıttım. İsmi de böyle ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLARA ÖRNEK KİTAPLAR ÇIKARMAYA ÖZEN GÖSTERİYORUM”

Daha sonrasında Çisem, Çiğdem ve Çağla kitabını yazdığını belirten Gürdal, kitabını özellikle minik kız çocuklarına örnek olması açısından yazdığını söyledi. Bu kitabın ardından genç yetişkin kitabı olan Arsız Gönül kitabını çıkardığını söyleyen Gürdal, “Bu kitabımda, aldatma konusunu işledim. Aldatma çoğunlukla erkeğin üzerine yapışan bir şey. Bende aldatmanın kadına ya da erkeğe ait değil de insana ait bir şey olduğunu göstermek istedim” şeklinde konuştu.

“HEM EĞLENCELİ HEM DE ÖĞRETİCİ KİTAPLAR YAZIYORUM”

Eğlence amaçlı bir kitap yazmak istediğini ve ardından Çilekli Turta kitabını yazdığını anlatan Gürdal, “Çocuklara vermek istediğim mesajları eğlenceli hale getirmek istedim ve hikayenin içerisine yerleştirdim. O nedenle tekerlemelerin bulunduğu, eğlencenin olduğu ve öğretici bir kitap ortaya çıkardım” diye konuştu.

“ARAMA KURTARMA YAPAN KÖPEKLER YAZMA İSTEDİĞİMİ ARTIRDI”

Deprem döneminde de bir kitap çıkartan ve adını Karne Hediyem Şila koyan Gürdal, o süreçte arama- kurtarma çalışmalarındaki köpekleri gördüğünü ve onlarla ilgili bir şeyler yazmayı istediğini ifade etti. İnsanların nasıl hayvana şiddet uygulayabildiğini anlayamadığına dikkat çeken Gürdal, “Kitaplarımı yazarken çocukların psikolojisine de uygun yazıyorum. Barınak köpeklerinin hikayesini işledim” dedi.

SON KİTABI DEDİKODU APARTMANI

Sıdıka ve Eftelya isminde bir şiir kitabı da yazdığını vurgulayan Gürdal, çocuk şiirlerini çok sevdiğini ondan dolayı bir aylık bir süreçte yaklaşık 27 şiir yazdığını ve onu da kitaplaştırdığını aktardı. Son olarak da ‘Dedikodu Apartmanı’ isimli kitabı çıkardığını ve bunda da dedikodu yapan komşuları işlediğini söyledi.