Kış: “AKP İktidarına karşı demokrasiye ve özgürlüklere olan inancımızı hiç bir zaman kaybetmeyeceğiz”

Kış: “AKP İktidarına karşı demokrasiye ve özgürlüklere olan inancımızı hiç bir zaman kaybetmeyeceğiz” cukurovagazetesi.com
Bedirhan SUMELİ

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, TBMM Genel Kurulu’nda meydana gelen kavga hakkında açıklamada bulundu. Kış, “Hukuk tanımayan, Anayasa’ya karşı gelen ya bendensin yada yok olmaya mahkûmsun anlayışıyla hareket eden AKP İktidarına karşı demokrasiye ve özgürlüklere olan inancımızı hiç bir zaman kaybetmeyeceğiz! Hukukun üstünlüğüne ve halkımızın iradesine olan bağlılığımızla, demokrasimizi her koşulda korumaya devam edeceğiz” dedi.


TBMM Genel Kurulu’nda ortalık karıştı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık’ın, konuşma yaptığı esnada AK Parti Milletvekili Alpay Özalan’ın saldırısı sonrası kavga çıktı. Yaşanan kavga sonrası genel kurula ara verildi.

Şık ve Özalan’a kınama cezası

Genel Kuruldaki görüşmeler sırasındaki kavga nedeni ile Ahmet Şık ve Alpay Özalan ile ilgili grup başkanvekillerinin uzlaşısıyla ortak karar alındığını dile getiren Kurtulmuş, Şık'ın bugün birleşimdeki sözlerinin içtüzüğün 160'ncı maddesinin birinci fıkrasının 3 numaralı bendi kapsamında olduğunu ve kınama cezası gerektirdiğini kaydetti.

“AKP İktidarına karşı demokrasiye ve özgürlüklere olan inancımızı hiç bir zaman kaybetmeyeceğiz”

Yaşanan olaylar üzerine Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Gülcan Kış, sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulundu. Kış, “TBMM Genel Kurulu'nda haksız ve hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutuklu tutulan Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay'ın millet iradesine dayanan temsil hakkını savunmak adına düzenlenen olağanüstü oturumda, Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in katılımıyla CHP Grubu olarak eksiksiz yer aldık. Hukuk tanımayan, Anayasa’ya karşı gelen ya bendensin yada yok olmaya mahkûmsun anlayışıyla hareket eden AKP İktidarına karşı demokrasiye ve özgürlüklere olan inancımızı hiç bir zaman kaybetmeyeceğiz! Hukukun üstünlüğüne ve halkımızın iradesine olan bağlılığımızla, demokrasimizi her koşulda korumaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.