Erdoğan: “Mersin ile Antalya’yı birleştiriyoruz”

Erdoğan: “Mersin ile Antalya’yı birleştiriyoruz” cukurovagazetesi.com
Güray Gürdal

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, turizm kentleri Mersin ve Antalya’yı birbirine bağlayan kara yolunda hem mesafe hem zaman avantajı sağlayacak Akdeniz Sahil Yolu Projesi’nde tünel ve viyadüklerin yapımının sürdüğünü belirterek, “Proje tamamlandığında 9 saat 30 dakika olan iki şehir arasındaki mesafeyi 4 buçuk saate indireceğiz” dedi.


Çukurova Uluslararası Havalimanı’nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada yapımı devam eden Mersin ve Antalya’yı birbirine bağlayan Akdeniz Sahil Yolu Projesi ile bilgi verdi.

Projenin bölge halkı için taşıdığı önemi ve sağlayacağı avantajları ayrıntılarıyla paylaşan Erdoğan, “Her iki ilimizin ulaşım ve iletişim altyapısına 200 milyar liranın üzerinde yatırım yaptık. 440 kilometre uzunluğundaki Akdeniz Sahil Yolu ile Mersin ile Antalya'yı birleştiriyoruz. Proje tamamlandığında 9 saat 30 dakika süren iki kentimiz arasındaki seyahat süresini 4 buçuk saate indireceğiz. Bu önemli projeyle hem turizm hem de ticaret daha hızlı ve verimli bir şekilde yapılabilecek” ifadelerini kullandı.