Uraloğlu, “Çukurova Havalimanı Türkiye’nin Ortadoğu ülkelerine açılan kapısı olacaktır”

Uraloğlu, “Çukurova Havalimanı Türkiye’nin Ortadoğu ülkelerine açılan kapısı olacaktır” cukurovagazetesi.com
Güray Gürdal

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çukurova Havalimanı’nın Türkiye’nin Ortadoğu’ya açılan kapısı olacağını belirterek, “Bölgedeki işletmelerin havayoluyla daha hızlı ve etkin bir şekilde mal taşımasını, yerel işletmelerin küresel tedarik zincirlerine entegrasyonunu kolaylaştıracaktır” dedi.


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğu, beraberinde Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, AK Parti Mersin İl Başkanı Adem Aldemir ile inşaat çalışmalarını yürüten firma yetkilileriyle birlikte Çukurova Bölgesel Havalimanı’nda incelemelerde bulundu.

Çukurova Bölgesi’ne hizmet vermesi amacıyla, inşa edilen Çukurova Uluslararası Havalimanı’nda sona yaklaşıldığını belirten Bakan Uraloğlu, resmi açılışın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 10 Ağustos’ta gerçekleştirileceğini kaydetti.

Çukurova Uluslararası Havalimanı’nı da bölgesel olması niteliğiyle havacılık alanındaki en önemli altyapı yatırımlarından biri olduğunu vurgulayan Uraloğlu, “Zaten bölgesel havalimanlarının ülke hizmet ihracatına ve inşa edildikleri bölgenin hizmet sektörüne ciddi oranda katkı sağladığı bilinen bir gerçektir. Aynı anda 2 ya da 3 şehre hizmet edecek şekilde hayata geçirilmiş olmaları da ülke kaynaklarının verimli kullanılması açısından çok faydalıdır. Bugüne kadar ülkemizde Ordu-Giresun ve Rize-Artvin Havalimanları bu yaklaşımın güzel örnekleridir. Yine bölgesel bir havalimanı olan Bayburt-Gümüşhane Havalimanı ve Yozgat Havalimanı projelerimizin çalışmalarına da hızla devam ediyoruz. Malatya’ya da yeni bir terminal binası yapıyoruz. Mersin ve Adana’ya hizmet edecek Çukurova Uluslararası Havalimanı da bu yüksek vizyonun en güzel ürünlerinden biri olmuştur. Bu noktada hem Adanalıların hem de Mersinlilerin bir an evvel açılmasını beklediği Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın açılışı için bölge insanımızı daha fazla bekletmemek adına altyapı inşaatını öz kaynaklarımızla hızlıca bitirdik” ifadelerini kullandı.

 

Tüm etapların toplam sabit yatırım bedeli yaklaşık 244 milyon 515 bin Avro olduğuna dikkat çeken Uraloğlu, “244,5 milyon Avro yatırımla hayata geçen havalimanımızdan 25 yıl içerisinde de 297 milyon 100 bin Avro kira bedeli elde edeceğiz. Bölgedeki işletmelerin havayoluyla daha hızlı ve etkin bir şekilde mal taşımasını, yerel işletmelerin küresel tedarik zincirlerine entegrasyonunu kolaylaştıracaktır. Bu da bölgedeki işletmelerin daha geniş pazarlara açılmasını ve ihracat potansiyellerini artırmasını sağlayacak uluslararası arenada rekabet gücünü arttıracaktır. Havayoluyla taşımacılık, özellikle acil ve kritik malzemelerin zamanında teslimatını sağlayarak tedarik zincirlerinin kesintisiz işlemesine yardımcı olmaktadır” şeklinde konuştu.