Mersin'de hayvanseverler 'uyutma' yasası dolayısıyla eylem yaptı

Mersin'de hayvanseverler 'uyutma' yasası dolayısıyla eylem yaptı cukurovagazetesi.com
Güray Gürdal

Mersin’de


Mersin'de akşam saatlerinde  hayvansever yurttaşlar, Adnan Menderes Bulvarı, Uçak mevkindeki KKTC Barış Anıtı önünde toplandı. Hayvanseverler, buradan başlayarak Barış Meydnı'na kadar ellerinde dövüz ve pankartlarla YÜRÜDÜ. Yürüyüşe katılanlar sokak hayvanları ve patili dostları da yürüyüşe katıldı. Büyük ilgi gören "Katliama İzin Vermeyeceğiz" yürüyüşü renkli görüntüler eşliğinde gerçekleştirlerek farkındalık yarattı. Etkinliğe destek veren  Mersin Kent Konseyi'nin yanı sıra STK Temsilcileriyle hayvanseverler katıldı.

Barış Meydanaı'nda toplanan  hayvanseverlere hitap eden AnadoluFed Mersin İl  Temsilcisi Çise Ciğer'in hayvanseverlere yaptığı konuşmasında;  "Her zaman olduğu gibi sesimizin duyulmasına adına bugünde yanımızda olduğunuz için basın mensuplarına teşekkür ediyorum." dedi.

AnadoluFed Mersin İl Temsilcisi Çise Ciğer, "İnsan ve doğa arasındaki derin bağın korunduğu bu coğrafyada hiçbir can diğerinden üstün sayılmadı. Bugün sokaklarda, kırsal alanlarda yaşanan olumsuz durumların sorumlusu, can dengi olduğumuz sokak hayvanları değildir.

 

Mecliste “Hayvan HAKları” adı altında öldürme yasa tasası görüşülüyor. Bu hak nasıl haktır ki en temel hak olan yaşam hakkının ihlalini kapsıyor. “Uyutmak” kelimesi ile meşrulaştırılmak istenen “öldürmek” bugün günahı olmayan sokak köpekleri için öneriliyor. Öldürmeye alternatif olarak da toplayıp ömür boyu barınak zindanlarına hapsetmek görüşülüyor.

 

5199 sayılı Hayvan Hakları Kanununun yürürlükte olmasına rağmen geçtiğimiz bu ayda Türkiye’nin her yerinden ölüm haberleri / toplama haberleri geliyor. ve buna ağlayan insanların çığlıklarını okuyoruz, duyuyoruz…İşini ihmal eden Zaten! 20 yıldır yasa tanımamış ve halen tanımayan Belediyeler “öldürme” yasası çıkmadan daha şimdiden küpeli / küpesiz farketmeksizin toplayıp bakımevleri olmadığı için kırsala ormanlara atmaya başlamışlar.