Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Aşhane’de ocaklar hiç sönmüyor. Her gün tencereleri kaynayan Aşhane’de pişen yemekler; yoksulluk, engellilik, yaşlılık veya sağlık sorunu gibi nedenlerden dolayı evde yemek yapamayan vatandaşların sofrasına ulaşıyor.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, sosyal belediyecilik anlayışıyla ortaya koyduğu birçok proje sayesinde Türkiye’ye örnek olan Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sofrasına katkı sunmayı sürdürüyor.
Her gün tencereleri kaynayan Aşhane’de pişen yemekler; yoksulluk, engellilik, yaşlılık veya sağlık sorunu gibi nedenlerden dolayı evde yemek yapamayan vatandaşların sofrasına ulaşıyor.
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Aşhane’de geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda vatandaşlar tarafından https://imsva91-ctp.trendmicro.com:443/wis/clicktime/v1/query?url=www.birizberaberiz.org&umid=A3F96F5F-1CA2-1706-9F42-DFEB71089A5A&auth=3b1925d1bc8738e93b0ed0c6e2bc564debba9efa-4f77d48abe3ef20655dcc7d73314021a3e1a5fa5 üzerinden bağışlanan etler ile yemek yapılmaya devam ediliyor. Bu sayede yardımseverler ile ihtiyaç sahipleri bir anlamda buluşturulmuş oluyor. Akdeniz, Toroslar, Mezitli, Yenişehir ve Tarsus ilçelerinde yaşayan ve ihtiyaç sahibi oldukları tespit edilen 1920 haneye, 2 bin 720 kap yemek haftanın 5 günü tek öğün olmak üzere ücretsiz ulaştırılıyor.
Tönbe: “İhtiyaç sahipleri ve yardımseverleri buluşturmaya devam edeceğiz”
Sosyal Hizmetler Dairesi’nde Sosyal Çalışmacı olarak görev yapan Mustafa Tönbe, “Engellilik, hastalık ve yaşlılık gibi nedenlerden dolayı yemek yapamayan vatandaşlarımıza, gıda mühendislerimiz gözetiminde her gün 3 kap yemeğimizi ulaştırmaya devam ediyoruz. Yıllardır bayramlarda Aşhane’ye gelen et bağışlarını da öğünlerimize dahil ediyoruz. İhtiyaç sahipleri ve yardımseverleri buluşturmaya devam edeceğiz. Mersin merkezde toplamda 1920 haneye 2 bin 720 adet yemek ulaştırıyoruz” dedi.
İhtiyaç sahibi vatandaşların, TEKSİN ve Alo 185 üzerinden başvuru yapabileceklerini belirten Tönbe, “Engellilik, hastalık ve yaşlılıktan dolayı evinde yemek yapamayan vatandaşlarımız bize başvuruyor. Vatandaşlarımız başvurularını yaptıktan sonra en geç 1 hafta 10 gün içerisinde, sosyal çalışmacı görevlisi ekibimiz eve gidip inceleme yapıyor. Hane incelemesinin ardından da komisyonca onaylanan dağıtımlarımız başlıyor” diye konuştu.
Aksaray: “Önceden böyle bir şey yoktu”
Yatağa bağımlı olan eşini yaklaşık bir ay önce kaybeden 65 yaşındaki Raziye Aksaray, Büyükşehir Belediyesi’nin yemek dağıtım hizmetinden 1,5 yıldır faydalanıyor. Hizmetten çok memnun olduğunu ifade eden Aksaray, “Önceden böyle bir şey yoktu. Başkanımız geldiğinden beri fakire fukaraya ve ihtiyaç sahibi herkese yardım ediyor. Çok memnunuz. Yemeği getirdiler, vaktinde eşime yedirdim, kendim de yedim. İşleri, güçleri rast gelsin” dedi.
Eşi için Büyükşehir’den bir süre evde bakım hizmeti aldıklarını da sözlerine ekleyen Aksaray, “Eşimi banyo yaptıramıyordum, geldiler yardım ettiler. Her hafta gelip banyo yaptırıyorlardı” diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi’nin yemek hizmeti olmasa çok zorlanacağını kaydeden Aksaray, “Çok rezil olurdum. Allah Başkanımızı başımızdan eksik etmesin. Sağ olsun, var olsun” dedi.