Biden ve Trump’tan tarihi düello

Biden ve Trump’tan tarihi düello cukurovagazetesi.com
İHA

ABD Başkanı Joe Biden ve Cumhuriyetçi rakibi eski Başkan Donald Trump, 2020 ABD Başkanlık Seçimleri sürecinden bu yana ilk defa TV düellosunda karşı karşıya geldi.


CNN’in Atlanta stüdyolarında seyircisiz olarak gerçekleştirilen TV tartışmasında Trump, ABD Başkanı Joe Biden’ın Amerika’yı üçüncü dünya savaşına sürüklediğini söyledi.

Trump, “III. Dünya Savaşı’na hayal edebileceğinizden çok daha yakınız. Kendisi bizi III. Dünya Savaşı’na sürüklüyor. Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, Çin lideri Xi ve Rusya lideri Putin dahil kimse kendisine saygı göstermiyor, kendisinden korkmuyor. Hiçbiri, bu beyefendiyi umursamıyor. Kendisi bizi III. Dünya Savaşı’na sürüklüyor” diye konuştu.

“Ben başkan olsaydım Ukrayna işgal edilmezdi”

Kendisi başkan olsaydı Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmeyeceğini ileri süren Trump, ABD’nin Afganistan’dan çekilmesinin korkunç bir düzensizlik içerisinde gerçekleştirilmesinin Rusya Devlet Başkanı Putin’i Ukrayna’ya saldırmaya teşvik ettiğini söyledi. Trump, “Eğer gerçek bir başkanımız, saygı duyulan bir başkanımız olsaydı, asla işgal yaşanmazdı” dedi.

Trump, kendi başkanlığı sırasında İran’ın “beş parasız” olduğunu ve bu nedenle kendisi yönetimde olmuş olsaydı Hamas’ın da asla İsrail’e saldırmamış olacağını söyledi.