Mersin eTwinning Okulu" belge takdim töreni gerçekleştirildi

Mersin eTwinning Okulu cukurovagazetesi.com
Güray Gürdal

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) bünyesinde Ulusal Destek Servisi ve Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ’eTwinning Okul Etiketi Belge Takdim Töreni’ gerçekleştirildi.


Mersin Üniversitesi Akdeniz Kültür Merkezinde düzenlenen ve 'eTwinning' tanıtım videosunun izlenmesiyle başlayan törene Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan katıldı. 

Burada açıklamalarda bulunan Pehlivan, "Her şeyden önce ölçme, değerlendirme anlamında rakamların da elbette bir manası, bir değeri olduğunu kabul ediyoruz. Bununla birlikte, hep zikretmeye çalıştığımız ve ideal olarak ortaya koyduğumuz kalite, idrak, süreklilik, sürdürülebilirlik nicelikten ziyade nitelik odaklı çalışmayla mümkündür” dedi.

46 ülkede binlerce okulun, milyonlarca öğretmen ve öğrencinin bu sisteme dahil olduğunu belirten Pehlivan, “Son değerlendirmede toplamda 933 okul 'eTwinning Okul Etiketi' almaya hak kazanmış. Bunların 511’i ülkemizde ve ülkemizdeki okullar içerisinde 280 okulun Mersin'de olması ve Mersin’in bu sayede en ön sırada, birincilik konumunda yer alması hepimizi gururlandırıyor. Bu tür projeler uyguladığınızda hepiniz ayrı ayrı, çeşitli tecrübeler elde ediyorsunuz. Bu ağlar sayesinde bağlar oluşturuyorsunuz. Bu projeleri önemsiyoruz " ifadelerini kullandı.