Mersin Marina’da Çevre Haftası Etkinliği

Mersin Marina’da Çevre Haftası Etkinliği cukurovagazetesi.com
Haber Merkezi

Mersin Marina, Çevre Haftası nedeni ile farkındalık yaratan bir dizi etkinliğe imza attı. Çevre Haftası kapsamında gerçekleştirdiği geleneksel dalış ve deniz temizliği etkinliğini bu yıl Biosphere Derneği ve Slow Fish Mersin Platformu iş birliğiyle düzenleyerek deniz kirliliğini önlemeye ve korumaya bir kez daha dikkat çekti.


Mersin Marina, her yıl 5-11 Haziran tarihleri arasında farkındalık yaratma amacı ile bir dizi etkinliğe öncülük ediyor.

Mersin Marina, Biosphere Derneği ve Slow Fish Mersin Platformu iş birliğiyle gerçekleşen dalış ve deniz temizliği etkinliğinde deniz dibinden çıkarılan maddeler sergilendi. Sergilenen maddelerin arasında,  plastik sandalye ve alışveriş sepeti gibi maddelerin çıkması dikkat çekerken, denizden çıkarılan maddeler ziyaretçilerde şaşkınlık yarattı.

Mersin Marina Ekolojik Bir Politika Benimser

Ekolojiye önem veren bir anlayış politikası benimseyen Mersin Marina, yılın değiş zamanlarında deniz sahası içerisindeki atıkları temizleyerek Akdeniz’i koruyor. Bölgenin en kapsamlı atık ayrıştırma tesisi olan ÇEVDOSAN ait yetkililer de Mersin Marina’nın ana koridorunda stant açtı. Ziyaretçileri bilgilendiren ÇEVDOSAN yetkilileri, Mersin Marina’nın her yıl geleneksel olarak düzenlediği etkinliğin önemine vurgu yaparak geri dönüşümün ve sıfır atığın önemine dikkat çekti.

Mersin Marina Sosyal Sorumluluk Projelerini Önemsiyor

Kültür ve sanat alanında da sunduğu katkıları ile bilinen Mersin Marina, sosyal sorumluluk projelerini önemsemeye devam ediyor. Bu kapsamda ODTÜ Geliştirme Vakfı Mersin Okulları, sürdürülebilir kalkınma hedefleri projeleri kapsamında geliştirdikleri ve ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü’nün deniz alanından çıkarılan atıklarla oluşturulan balık şeklindeki tasarımı Mersin Marina’da sergiledi. Yaklaşık üç ay boyunca sergilenecek olan balık tasarımı ile çevre bilincinin pekiştirilmesi ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine yönelik farkındalığın oluşturulması hedeflenmektedir. Katılımcı kurumlar ve misafirler ile birlikte devam eden etkinlikler, bu yılki çevre haftasının teması olan “Hepimizin Bir Dünyası Var” mesajını Mersin Marina’da gün boyu canlı tuttu.

Bir 3 kişi görseli olabilir