“Pamukluk Barajı 2 yıl içerisinde tamamlanacak”

“Pamukluk Barajı 2 yıl içerisinde tamamlanacak” cukurovagazetesi.com
Güray Gürdal

AK Parti Mersin İl Başkanı Adem Aldemir, Pamukluk Barajında çalışmaların hızla sürdüğünü belirterek, söz konusu projenin 2 yılda tamamlanacağını duyurdu.


Başkan Aldemir, beraberinde Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Ali Eroğlu ile AK Parti Toroslar ilçe Başkanı Ferdi Çokkeser ile birlikte Çukurova Gazetesi’ni ziyaret etti. İmtiyaz sahibi Neslihan Yalçın ve muhabirlerle bir araya gelen Aldemir, gündemle ilgili sohbet etti.

“5 yıl sonra göreceğiz”

Pamukluk Barajı projesiyle ilgili bilgi veren Aldemir, “Bu barajımızda çalışmalarımız son hızla sürüyor. En son bugün bakanımız 33 kilometrelik ishale hattı projesiyle ile ilgili imzayı attı. 2 yılda oranın bitmesi planlanıyor. 2026 yılının Haziran ayında orası da bitecek ve artık Pamukluk Barajı Mersin’e hizmet vermeye başlayacak. Bu projenin bedeli 3 milyar 199 milyon 199 bindir. Artık yapılmadı, yapmıyorlar eleştirileri de ortadan kalkacak. Mersin’de vatandaşlarımız en pahalı suyu içiyor. İnşallah bu barajımız hizmete girmesiyle su fiyatları da düşer. Bize sürekli ‘meclis bizi çalıştırmıyor’ diyorlardı. Alın işte meclis çoğunluğu da sizin elinizde. 5 yıl sonra göreceğiz. Metro yapılacak mı? Kentsel dönüşüm olacak mı? Biz köstek olmak istemiyoruz. Eğer Mersin’e güzel hizmetler yapılacaksa biz her türlü projeyi destekleriz” dedi.

 

“Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın yüzde 99’u tamamlandı”

Öte yandan Çukurova Bölgesel Havalimanı çalışmaları hakkında da bilgi veren Aldemir, “Şu anda yüzde 99 oranında tamamlanmış durumda. Sadece açılışıyla ilgili günü bekliyoruz. Tam gün vermek istemiyorum ama bu yıl içinde, hatta kısa bir zamanda açılacak. Mersinli vatandaşlarımız da merakla, heyecanla havalimanının açılmasını bekliyor. Bu havalimanımız stratejik konumda. Sadece yolcu değil kargo taşımacılığına da yönelik hizmet verecek. Oranın açılmasıyla birlikte Mersin’in 4-5 kat ivmesi artacak” ifadelerini kullandı.