MEÜ sözleşmeli bilişim personeli alacağını duyurdu

MEÜ sözleşmeli bilişim personeli alacağını duyurdu cukurovagazetesi.com
Güray Gürdal

Mersin Üniversitesi yeni dönemde teknoloji alanında uzman kişilerle çalışmak üzere sözleşmeli bilişim personeli alımı yapacağını duyurdu. Üniversitenin ihtiyaç duyduğu bu alanda görev almak isteyen adaylar için resmi ilanın yayımlandığı bildirildi.


Söz konusu personel alımı için üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olma şartının arandığı, bilgisayar ve bilgi teknolojileri alanında en az 2 yıl deneyim sahibi olmak gerektiği kaydedildi.

MS Office programlarını etkin bir şekilde kullanabilmenin de şart olduğu ilanda, “ÖSYM tarafından 2022 yılında lisans mezunları için yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS) alınan puanının yüzde yetmişi ile son beş yıl içinde yapılan İngilizce dilinde Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS/e-YDS) veya Yükseköğretim Kurulunca YDS’ye denk kabul edilen sınavlarda alınan puanın YDS’deki karşılığının yüzde otuzunun (%30) toplamı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre en yüksek puanlıdan başlanarak ilan edilen her sözleşmeli bilişim personeli pozisyonunun 10 katına kadar aday, yazılı ve uygulama sınavına çağrılacaktır. Bu sıralamaya göre son sırada aynı puana sahip birden fazla adayın bulunması halinde bu kişilerin tamamı sınava çağırılacaktır” ifadelerine yer verildi.