Sarı, TESK toplantısına katıldı

Sarı, TESK toplantısına katıldı cukurovagazetesi.com
Nurgül Bayram

Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı ( ESOB) Veysel Sarı, TESK Genel Merkezinde Bendevi Palandöken önderliğinde gerçekleşen, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Mesleki Eğitimi Geliştirme Kurulu toplantısına katıldı.


Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Taha Enes Şener ile federasyon başkanları, yurt genelinde 81 Birlik Başkanı ile Mersin Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Ramazan Turan, Silifke Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Zahide Doğan, Tarsus Bakkallar ve Bayiler Odası Oktay Yılmaz ile Mersin Bakkallar Odası Başkanvekili Vedat Tatlı’ da toplantıya katıldı. 

Toplantıya katılan Veysel Sarı,  Mersin'in sanayi sitesi fakiri kent olduğunun altını çizerek, ‘’ TOKİ kanalı ile sanayi sitelerinin kazandırılması gerek ve bu konuda TOKİ'nin en kısa sürede devreye alınarak kanayan bu yaraya neşter vurulması gerekiyor ‘’ şeklinde konuştu.

Toplantıda söz alan diğer başkanlar ise Türkiye’de yaşanan ara eleman ve usta bulma sıkıntısının çözümü için meslek teknik okullarının sayısının artması, gençlerin mesleki eğitime yönlendirilmesi ve çırakların sosyal güvenlik haklarının sağlanması gerektiğine vurgu yaptılar. Toplantıda ayrıca esnafımızın 9 bin gün olan prim gün sayısının 7200 güne çekilmesi,  staj mağdurların staj döneminin emekliliğe sayılması gerektiği ifade edildi.