OGM Mersin’den değerlendirme toplantısı

OGM Mersin’den değerlendirme toplantısı cukurovagazetesi.com
Nurgül Bayram

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü ile Doğu Akdeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ormancılık çalışmalarına yönelik araştırma toplantısı yaptı.


Toplantı; Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Yalçın, Enstitü Müdürü Abdulkadir Yıldızbakan, Mersin Orman Bölge Müdür Yardımcısı Ali Kişi, Enstitü Müdür Yardımcısı Mustafa Albayrak, Şube Müdürleri, Enstitü ve Bölge Müdürlüğü Başmühendisleri ve mühendislerinin katılımıyla gerçekleşti.

Toplantı açılış konuşmaları ve tanıtım sunumu ardından 2024 yılı itibariyle devam eden ve yeni alınan araştırma projeleri hakkında bilgi verilerek, biten projelerin sonuçları, yeni alınan projeler ile araştırılması istenen yeni konular görüşüldü.

Bölge Müdürü Yalçın, ormancılığı daha ileriye götürebilmek adına çalışmalar yapıldığından söz ederek, ‘’Ormancılık çalışmalarına yönelik uygulamaların yapıldığı ana hizmet birimi olan Genel Müdürlüğümüz, zaman içerisinde ihtiyaca ya da günün şartlarına göre, Doğu Akdeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde çalışarak, ormancılığımızı daha ileriye götürebilmek için bilimsel temellere dayalı çok verimli çalışmalar ortaya koyarak sonuçlandırdık. Araştırma Müdürlüğümüze her türlü desteği vereceğimizi bir kez daha dile getirerek teşekkürlerimizi iletiyorum’’ ifadelerini kullandı. 

Toplantı, uygulamacılar ve araştırmacılar tarafından,  fikir alışverişleri neticesinde araştırmaya konu edilecek taleplerin tutanağa bağlanmasıyla son buldu.