KBSL'de şampiyon Fenerbahçe Alagöz

KBSL'de şampiyon Fenerbahçe Alagöz cukurovagazetesi.com
Haber Merkezi

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off finalinin 3. maçında kaybeden taraf ÇBK Mersin oldu.


Play-off finalinin üçüncü maçında ÇBK Mersin'i 80-56 mağlup eden Kanarya, seriyi 3-0'a getirerek 2023-2024 sezonunun şampiyonu oldu. Bu zaferle birlikte Fenerbahçe, üst üste altıncı kez ligi zirvede tamamlamayı başardı.

Fenerbahçe Alagöz Holding, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off finalinin 3. maçında ÇBK Mersin'i 80-56 yenerek seride 3-0 öne geçti ve namağlup şampiyon oldu.

Mersin Servet Tazegül Spor Salonu'nda gerçekleşen bu kritik mücadele TRT SPOR'dan canlı olarak yayınlandı.

İstanbul'daki ilk iki maçta rakibini sırasıyla 99-76 ve 85-64'lük skorlarla geçen Fenerbahçe, final serisinin son maçını da 80-56 kazanarak ligdeki 18. şampiyonluğunu elde etti.

Fenerbahçe'de sevinç dorukta

Ligde üst üste altıncı kez şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe'de oyuncular ve teknik heyet, karşılaşmanın sonunda büyük sevinç yaşadı.

Sezona FIBA Kadınlar Süper Kupa zaferiyle başlayan sarı-lacivertli takım, ardından ING Kadınlar Türkiye Kupası ve FIBA Kadınlar Avrupa Ligi (EuroLeague) şampiyonluklarını elde ederek bu sezon toplamda dört kupa kazandı.

Maçın detayları

Fenerbahçe, ÇBK Mersin karşısında ilk beş dakikayı 12-9 geride tamamladı. Ancak Mabrey ve Copper'ın sayılarına Collier'ın pota altındaki etkili oyunuyla karşılık veren Fenerbahçe, ilk periyodu 21-17 önde kapattı.

İkinci periyotta Sevgi Uzun'un performansıyla farkı 6 sayıya çıkaran sarı-lacivertli ekip, devreyi de 38-30 önde tamamladı.

Fenerbahçe, üçüncü periyotta savunma sertliğini artırarak rakibine baskı kurdu ve periyodu 62-42 önde kapattı. Dördüncü periyotta da üstün oyununu sürdüren Fenerbahçe, genç oyuncularına da şans vererek karşılaşmayı 80-56 kazandı.