Büyükşehir, Babil Su Sporları Merkezi’ni hizmete açtı

Büyükşehir, Babil Su Sporları Merkezi’ni hizmete açtı cukurovagazetesi.com
Nurgül Bayram

Sağlıklı bir yaşam için projeler geliştiren, turnuvalar, yarışmalar, maratonlar düzenleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi, su sporlarının yapılmasını teşvik etmek amacıyla Mezitli İlçesi’nde yer alan ve 340 metrekarelik alana kurulu olan Babil Su Sporları Babil Su Sporları Merkezi’ni hizmete açtı.


2 ayrı binadan oluşan Babil Su Sporları Merkezi’nde; sörf, su kayağı, yelken, kano, kürek sporlarının tamamının yapılmasına imkan sunuluyor.

Büyükşehir, her yaştan insanı su sporlarıyla tanıştırmayı hedefliyor. İlerleyen günlerde merkezde Gençlik ve Spor Bakanlığı onaylı, sertifikalı dalış ve cankurtaranlık eğitimleri de verilecek.

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın, herkesi merkeze davet ederek, “Sporda özellikle çok güzel projeler yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin’in denizle önemli bağlantı noktalarından biri olan Babil Su Sporları Merkezi’nde faaliyetlerine başladı. Bütün vatandaşlarımızın bu tesisten faydalanması gerekir diye düşünüyoruz ve herkesi buraya bekliyoruz” dedi.

Mersin’in yelken yarışlarında oldukça öne çıktığını ancak zamanla unutulduğunu belirten Mersin Rota Yelken Kulübü Başkanı Cengiz Sönmez, “Mersin sporda ve özellikle deniz sporlarında oldukça potansiyeli olan bir şehir. Biz bunu ön plana çıkarmak istedik.  Çıkardığımızda da inanıyorum” diye konuştu.