Mersin, bisiklet turuna start verdi

Mersin, bisiklet turuna start verdi cukurovagazetesi.com
Nurgül Bayram

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘6. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu’ Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in katılımıyla gerçekleştirildi.


Mersin’in ev sahipliğinde 4 gün boyunca pedal süreceği bisiklet yarışı,  30 farklı ülkeden toplam 171 sporcunun katılımıyla Anamur ilçesinde bulunan Anemuriem Antik Kenti’nde başladı. 

‘’Anamur’dan Tarsus’a’’

Toplam 4 gün sürecek yarışma boyunca sporcular, Anamur’dan Tarsus’a Mersin’in tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerini pedallayarak keşfedecek. Birbirinden heyecanlı anlara sahne olacak yarışma sonunda dereceye girenlere toplam 19 bin 30 Euro ödül verilecek.

Yarışma öncesinde heyecanını dile getiren Başkan Seçer, herkesi Mersin’e davet etti. 

Dünyanın dört bir yanından sporcuların  bu etkinlikte olacağını belirten Seçer, Yurtdışından 146 sporcu geldi. Mersin’imizin uluslararası arenada tanınması için burada gördüklerini ülkelerinde anlatmalarını kendilerinden istiyorum. Özellikle içinde bulunduğumuz Anamurium Antik Şehri’nin görkemli görüntüsünü de anlatmalarını kendilerinden istiyoruz” Spor; barış, kardeşlik, azim, emek ve takım çalışması demek. Spor; birçok insan için önemli ve değerli bu gibi kavramları bize anımsatan bir uğraş alanı” diye konuştu.  

Etaplar şu şekilde:

4 Etap’tan oluşan ‘6. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu’ toplam 518.5 kilometre pedallanacak. 1.Etap’ta Anamur-Gülnar 103.2 kilometre; 2.Etap’ta Gülnar – Mersin Soli Pompeipolis 153.3 kilometre; 3. Etap’ta Tarsus–Mersin Özgecan Aslan Barış Meydanı 137.5 kilometre ve 4. Etap’ta da Mersin merkez olmak üzere 124.4 kilometre sporcular pedal çevirecek.