Çakır, “Vergide adalet ve şeffaflık önemli”

Çakır, “Vergide adalet ve şeffaflık önemli” cukurovagazetesi.com
Nurgül Bayram

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Faruk Gözübüyük, Gelir İdaresi Grup Başkanı Mustafa Cemil Kara ve Mersin Vergi Dairesi Başkanı Seyfettin Baysal ile birlikte Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MTSO) ziyaret etti.


Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Gözübüyük, yaptıkları saha ziyaretleriyle sorunları ve talepleri dinleyip hizmet kalitesini artırmaya yönelik adımlar attıklarını söyleyerek, iş yaşamında sürekli bir değişim olduğunu, vergi gerektiren yeni alanların oluştuğunu kaydetti. 

‘’Süreci doğru şekilde yönetebiliriz''

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, vergi tahsilat oranının artmasının yine halka hizmet olarak döneceği konusundaki farkındalığın artırılması gerektiğini söyleyerek, vergide adalet ve şeffaflığın daha çok hissettirilmesi durumunda tahsilat oranlarının artacağına inandığını da kaydetti. Çakır, her türlü işbirliğine açık olduklarını belirterek, “Biz bu noktada nasıl bir rol alacaksak birlikte konuşup altyapı oluşturup süreci doğru şekilde yönetebiliriz” ifadelerini kullandı. 

“Vergi tahsilatı artarsa devlet güçlenir”

Meclis Başkanı Hamit İzol ise, vergi tahsilat oranlarının artması halinde devletin dimdik ayakta durabileceğini dikkat çekerek, her türlü desteği vereceklerini aktardı. Ardından turizm ve inşaat sektörleri başta olmak üzere sektörlerde yaşanan sıkıntılara ve taleplere değinen İzol, bu alanlardaki kayıt dışılığın önüne geçilmesi adına önerilerini sıraladı. Hazırlanan vergi reform paketi içerisinde özellikle turizm konusunda önemli maddeler bulunduğunu dile getiren Gözübüyük, Haziran ayından itibaren denetim seferberliği başlatılacağını bildirdi.