Kahraman Pilot Gökçen, ölüm yıl dönümünde anıldı

Kahraman Pilot Gökçen, ölüm yıl dönümünde anıldı cukurovagazetesi.com
Şule İnan

23 yıl önce, 2001 senesinde vefat eden dünyanın ilk Kadın Savaş Pilotu ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi kızı Sabiha Gökçen, hem doğum hem de ölüm günü olan 22 Mart’ta anıldı.


Genç Türk kadınlarına ve Türk kadın pilotlarına ilham veren Sabiha Gökçen, tüm Türkiye’de olduğu gibi Mersinde de çeşitli isimler ve Mersin Büyükşehir Belediyesince anıldı. 

Gökçen'i anan isimlerden olan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, kişisel sosyal medya hesabından, ‘’Türk kadınlarının ve Türkiye Cumhuriyeti'nin gururu, ilk kadın savaş pilotumuz, "Göklerin Kızı" Sabiha Gökçen'i vefat ve aynı zamanda doğum yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum. Ruhu şad olsun’’ mesajını paylaştı.

Zafer Partisi Mersin İl Başkanlığı ise, Sabiha Gökçen’i; ‘’Dünyanın bütün kadın pilotları için bir ilham kaynağı ve havacılık efsanesi olan ilk Türk Kadın Pilotumuz Sabiha Gökçen'i vefatının 23. yılında saygı ve minnetle anıyoruz’’ ifadeleriyle andı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı da, kahraman pilot Sabiha Gökçen’i ‘’Türkiye'nin ilk kadın pilotlarından biri olan Sabiha Gökçen'i sevgi ve saygıyla anıyoruz’’ mesajıyla yad etti.