Gezeravcı, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu

Gezeravcı, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu cukurovagazetesi.com
Ebru Dost

Türkiye’nin ilk astronotu olan Mersinli hemşehrimiz Alper Gezeravcı, Silifke’de mezun olduğu Atatürk Orta Okulunu ziyaret ederek öğrencilerle buluştu. Gezeravcı, öğrencilere astronot olma serüveninin nasıl başladığını aktarırken çeşitli tavsiyelerde de bulundu.


Türkiye’nin insanlı ilk uzay misyonunu tamamladıktan sonra Memleketi Silifke’yi ziyaret eden Milli gurur, çocuklara ilham kaynağı olmaya devam ediyor.

'Alper, senin hayallerinin limiti gökyüzü”
Öğrencilere astronot olma hikayesini anlatan Gezeravcı, “Uzayla ilgili bir şey olduğunda ben kendi kendime 'Alper, senin hayallerinin limiti gökyüzü. Gökyüzünde uçan uçaklara eriştin. Artık hayalinin sınırı burası.' Daha ötesini hayal etmeye hiç teşebbüs etmedim. Ne zaman ki devletimiz, sayın Cumhurbaşkanımız uzaya ilk Türk vatandaşının gönderileceği kararını açıkladı, o andan itibaren bu işin hayalini kurabilmeye başladım” dedi.
Ayrıca Milli astronot, öğrencilere tavsiyelerde de bulundu. Gezeravcı, “Bir şeyi bininci denemenizde başaramıyor olabilirsiniz hiç önemi yok. Artık başarısızlıklardan da bir şey öğrenebildiğimizin bilincinde olun yeterli. Moral motivasyonunuz bozulmasın. Sizin önünüzdeki en büyük engel, yapabileceğiniz halde size bir şey yapamayacağınızı söyleyen insanlardır ve moralsizliktir. Başarısızlıktan moralsizliğe geçmeye hiç gerek yok” ifadelerini kullandı” şeklinde konuştu.