Mersin SUP Ekibi 21.Rotası için Örcün’de

Mersin SUP Ekibi 21.Rotası için Örcün’de cukurovagazetesi.com
Haber Merkezi

Mersin SUP ekibi 21. Rotasını gerçekleştirdi. Adana Örcün’de gerçekleştirilen rotada yalnız olmayan kulübe Hamsa ekibi ve Adana Off-Road Kulübü eşlik etti.


Üç kulübün bir araya geldiği etkinliğe yaklaşık 250 kişi katıldı. Katılımın yoğun olduğu etkinlikte Paddle Board, Off-Road gösterisi ve dj performansı ile katılım sağlayan misafirler doyasıya eğlendi.

Adana Örcün'de 10 Mart Pazar günü Mersin SUP, Hamsa ve Adana Off-Road kulüplerinin buluşmasıyla dolu dolu bir etkinlik gerçekleşti. Etkinlik, Çukurova, Karaisalı olmak üzere iki ayrı alanda gerçekleştirildi. Paddle Board, Off- Road ve Hamsa Series’in düzenlediği dj performanslı çeşitli etkinliklere yer verildi.  Etkinlik, 12.00’den 20.00’ye kadar devam etti.

Mersin SUP kurucusu Mehmetcan Özdemir, doğa ile iç içe yapılan çeşitli etkinliklerin yer aldığı, katılımcıların doyasıya eğlendiği rota ile ilgili detayları aktardı. Özdemir, gerçekleştirilen 21. Rotada, Türkiye’deki SUP kulüplerinin büyük destek verdiğini söyleyerek, Antalya, İstanbul, İzmir ‘den Paddleizmir ekibine, Bodrum Hauteboards’tan Adana Supcukurova ekibine verdikleri destekler için teşekkür etti.

Paddle Board sporunu yaparken diğer sporların da bir arada yapılabileceğinin mesajını vermek istediklerini belirten Özdemir, Türkiye genelinde SUP ekipleri olarak bir araya gelip çeşitli organizasyonlar düzenlediklerini, bu sürede kulüplerin kendi etkinliklerini de aktif bir şekilde devam ettirdiğini anlattı. Paddle Board’ı gerçekleştirirken diğer spor kulüpleri ile birlikte hazırlanmış projelerin olduğuna değinen Özdemir, gelecek yeni tekliflere, projelere açık olduğunu söyledi.

PADDLE BOARD, DJ PERFORMANS, OFF-ROAD GÖSTERİSİ HEPSİ BİR ARADA

Etkinlik gününde neler yapıldığını anlatan Özdemir, “Etkinliğin girişi başlangıç seviyesinde Paddle Board eğitimi gerçekleştirildi. Daha sonrasında Örcün Gölü üzerinde önceden planladığımız rotaya eşlik edildi. Yaklaşık iki saat sürdü. Toplam 85 board gölün üzerini renklendirdi. 85 board ile birlikte rota tamamlandıktan sonra ikinci alana geçildi. Orada ise dj performans ve Off- Road araçlarının gösterisiyle devam edildi” diye konuştu.

Resim

“SUP SPORU İLE İLGİLENEN HERKES BAŞKA SPORLAR DA YAPABİLİR”

Yapılan etkinliğin amacının hem sup sporunun daha yaygınlaşması hem de diğer sporlarla birlikte yapılabileceğini anlatmak olduğunu belirten Özdemir, “Off-Road kulüpleri diğer ekipler de dâhil olmak üzere SUP sporunun daha çok tanınması ve bu sporun gelişmesi açısından elimizden geleni yapmaya hazırız. SUP sporcularının birçoğu Paddle Board yaparken farklı spor dallarını da yapılabileceğinin mesajı vermek istedik. Off- Road araçları da açık havaya en uygun olduğu için onları tercih ettik” ifadelerini kullandı.

“NASIL BULMAK İSTİYORSAK ÖYLE BIRAKALIM”

Sporları gerçekleştirirken çok fazla doğada bulunduklarını belirten Özdemir, diğer kulüplerinde bu konuda oldukça hassas olduklarını ve doğa dostu olmanın önemine dikkat çekti. “Nasıl bulmak istiyorsak öyle bırakalım” diyen Özdemir, Sporculara bu konuda daha bilinçli davranmaları konusunda ricada bulundu.

ÖZDEMİR’DEN KATILIMCILARA TEŞEKKÜR MESAJI

Programda emeği geçen herkese teşekkürlerini ileten Özdemir, “Programın harika geçmesini sağlayan Mersin Sup Ailesine çok teşekkür ediyoruz. Aile gibi hissetmemizi sağlayan ekibimiz ve bizi seven katılımcılarımıza destekçilerimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Resim