Seçer, Mersin 4.0 Sektörlerin Geleceği Zirvesi’nde konuştu

Seçer, Mersin 4.0 Sektörlerin Geleceği Zirvesi’nde konuştu cukurovagazetesi.com
Bilge Çakır

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi tarafından düzenlenen ‘Mersin 4.0 Sektörlerin Geleceği Zirvesi’ne katılım sağladı. Seçer, Kariyer Merkezi’nin 5 yılda değerli çalışmalara imza attığını belirtti.


Kariyer Merkezi’nin toplantılarına zaman zaman kendisinin de katıldığını söyleyen Seçer, 5 yıl boyunca kentin birleşenlerini bir araya getiren önemli çalışmalar yapıldığını belirterek, “Kariyer Merkezimiz 5 yılda değerli çalışmalara imza attı. Yaptıkları en iyi çalışmalardan biri de üniversiteleri, odaları, birlikleri, sivil toplumu, vakıfları; toplamda 47 kurum ve kuruluşu bir araya getirerek, İşgücü Piyasası Koordinasyon Kurulu’nu kurması oldu. Etkin çalışan bir kurul, kentteki tüm aktörler var. Öncüsü Mersin Büyükşehir Belediyesi ama zenginleştiren 47 ayrı kurum var” ifadelerini kullandı.
 
‘’İstihdama katkı sunduk’’
Başkan Seçer, Kariyer Merkezi’nin hizmetteki rakamsal verilerini dile getirerek, “Bugüne kadar 38 bin yurttaşımız şahsen müracaat etti. 25 bin kişi iş veya kursa yönlendirildi. 14 bin kişi bizden veya bizim yönlendirdiğimiz kurslardan kişisel ve kurumsal gelişim eğitimleri aldı. 12 bin kişiyle mülakat simülasyonu yapıldı. Özel sektör ağırlıkta olmak üzere 6 bin kişinin istihdamına da katkı sunduk” dedi.