Kış, “Amacı gayet açık! Vatandaşı kendine muhtaç etmek”

Kış, “Amacı gayet açık! Vatandaşı kendine muhtaç etmek” cukurovagazetesi.com
Sinem ERKİZ

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Gülcan Kış, kredi kartlarının taksitlerinin kapatılmak istemesine tepki gösterdi. Kış, “Kredi kartlarının taksitini, AKP İktidarı kaldırmak istiyor. Amacı gayet açık! Vatandaşı kendine muhtaç etmek ”dedi.


Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Gülcan Kış, vatandaşların bankalara olan borçlarında her ay kendi rekorunu kırdığını söyledi.

Bankaların tüketicilerden zamanında parayı tahsil edemediği için icra takibine aldıklarını ve dosya sayısının gün geçtikçe arttığını belirten Vekil Kış, kredi kartallarının taksitinin kapatılmasındaki amacın vatandaşın hükümete muhtaç kalması olduğunu iddia etti.

“VATANDAŞLARIN BANKALARA BORCU HER AY KENDİ REKORUNU KIRIYOR”

Gün geçtikçe kredi kartı alacaklarının arttığını söyleyen Vekil Kış, “İktidarın kötü ekonomik ve siyasi performansı yüzünden vatandaşlarımızın sıkıntısı gün geçtikçe artıyor. Vatandaşların bankalara borcu her ay kendi rekorunu kırıyor. Bankaların tüketicilerden zamanında tahsil edilemediği için icra takibine aldıkları bireysel kredi ve kredi kartı alacakları ise söz konusu haftada 743 milyon lira daha artarak 51,7 milyar lira oldu. Batık tüketici kredilerinde yılbaşından bu yana 6,3 milyar liralık artış gözlendi. Merkez Bankasının hazırladığı Finansal İstikrar Raporuna göre, varlık yönetim şirketlerinin kontrolünde ise 41 milyar liralık batık tüketici kredisi alacağı var. Vatandaşların faizleri ve icra masrafları hariç 86 milyar liraya yakın icralık kredi borcu mevcut. Kredi kartlarına taksiti ise, AKP İktidarı kaldırmak istiyor. Amacı gayet açık! Vatandaşı kendine muhtaç etmek” ifadelerini kullandı.