KPSS B Grubuna müjde! Başvuru tarihleri belli oldu

KPSS B Grubuna müjde! Başvuru tarihleri belli oldu cukurovagazetesi.com
Sinem ERKİZ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurdu. Tüm lisans kadroları için KPSS B sınav puanı esas alınarak personel alımı yapılacak. KPSS B sınavına giren adaylar için yarın başvuru süreci başlıyor.


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesine merkez ve taşra teşkilatlarında görev yapmak üzere 8 bin personel alacağını duyurdu.

Bakanlığın yaptığı duyuruda şu ifadeler yer aldı;

“Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında çalıştırılmak üzere, 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar” kapsamında KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle Özel Nitelikler tablosunda belirtilen unvan ve sayıda toplam 8.000 sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirme yapılacaktır.”
Adaylar 21 Şubat - 11 Mart 2024 tarihleri arasında başvuru yapabilecek.

YÖNETMELİKTE KPSS ’DE A VE B GRUBU 

ÖSYM Yönetmeliğinde, kamu görevlerine ilk defa atama yapılacak kadrolar,   A Grubu Kadrolar ve B Grubu Kadrolar olmak üzere ikiye ayrılmıştır.

a) A Grubu Kadrolar; Bakanlıklar, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına,

b) B Grubu Kadrolar; kadroları 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin eki listelerde yer alan, genel ve katma bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (A) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.