Mersinli siyasiler Özgecan’ı unutmadı

Mersinli siyasiler Özgecan’ı unutmadı cukurovagazetesi.com
Ebru DOST

Tarsus’ta 1 Şubat 2015’te tecavüz girişimine direndiği için bir minibüste öldürülen üniversite öğrencisi. Özgecan Aslan, ölümünün 9. yılında anılmaya devam ediyor.


Türkiye’yi sarsan Özgecan Aslan cinayetinin üzerinden 9 yıl geçti. Mersin Tarsus’ta öldürülen Aslan’ın, anısı hala kentin birçok yerinde yaşatılırken, Mersin siyasileri de genç kızın ölümünün 9. yılında anma mesajları paylaştı.

İşte Özgecan Aslan’ı ölüm yıl dönümünde anan bazı Mersinli siyasiler :

Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Serdar Soydan: “9 yıl önce gençliğinin baharında hayattan koparılan Özgecan Aslan’ı özlem ve rahmetle anıyoruz. Kadınlarımızın yaşam hakkını elinden alan bu karanlığın her daim karşısında duracağız. Mekanın cennet olsun kardeşim”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak: “9 yıl önce hayatının baharında aramızdan ayrılan, hayalleri elinden alınan Özgecan Aslan kızımızı unutmadık ve unutmayacağız. Kadına şiddetin son bulduğu dünya temennisi ile Özgecan kızımızı ve şiddete kurban verdiğimiz tüm kadınları rahmetle anıyorum”

CHP Mersin milletvekili Gülcan Kış: “Henüz daha gençliğinin baharında, vahşice yaşamdan koparılan Özgecan Aslan'ı katledilişinin 9'ncu Yılında saygıyla ve rahmetle anıyorum”

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz: “Özgecan’ımızı unutmadık, unutmayacağız... Vahşice katledilerek, hayatının baharında sevdiklerinden koparılan kızımız Özgecan Aslan'ı vefatının yıl dönümünde rahmetle anıyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun inşallah”

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan: “İlk değildi son da olmadı. Aradan geçen 9 yıla rağmen o bakışlardaki hüzün unutulmadı. Özgecan Aslan’ı unutmayacağız”

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer: “9 yıl önce bugün vahşice katledilen Özgecan Aslan’ın acısı hala yüreğimizde... Kadınların katledilmediği, şiddete uğramadığı bir ülke için mücadelemiz devam edecek”

MHP Mersin Milletvekili Levent uysal: “9 yıl önce genç yaşta hayalleri söndürülen Özgecan Aslan'ı aramızdan ayrılışının yıl dönümünde rahmetle anıyorum”