Girişimci adayları yarıştı

Girişimci adayları yarıştı cukurovagazetesi.com
Ebru DOST

Mersin Teknopark; ENHANCER Projesi kapsamında, Mersin’deki girişimci adayları için benzersiz bir fırsat sundu. Girişimcilik Kampı, ‘Herkes İçin İnovasyon Projesi’ kapsamında Startup Weekend Mersin etkinliği ile girişimciler; yeni bilgilere erişme, iş fikirlerini test etme, networking, ekip çalışması deneyimi ve gelecekte kuracakları girişimlerin altyapısını oluşturma imkânı buldu.


2-3-4 Şubat tarihlerinde Mersin Üniversitesi Genç Girişimci Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Business Canvas Eğitimi sonrasında iş fikri olan girişimciler, 15 takıma ayrılarak ekip oluşturmalarına dönük hareketli bir akış sağlandı.

Çalışma süresince 48 saat boyunca mentorlar tarafından desteklenen ekipler, yoğun bir çalışma temposunun ardından programın son gününde projelerini jüri üyelerine beğendirmek için ter döktü.

Girişimciler için girişimcilik alanını tanımak, ilham almak ve cesaret bulmak için de inanılmaz bir fırsat yaratan organizasyonda Pazar akşamı ilk 3’e giren takımlara ödülleri de takdim edildi.
Mersin ‘de ikamet eden Bilişim ve Teknoloji odaklı sektörler öncelikli olmak üzere farklı sektörlerde bir girişim kurmayı ya da mevcut işletmesini geliştirmeyi hedefleyen Türk Vatandaşı ve Suriyeli girişimcilerin desteklenmesini amaçlayan program, AB tarafından finanse edilen, Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) tarafından, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Çukurova Kalkınma Ajansı koordinasyonuyla yürütülen ENHANCER Projesi Ortak Kullanım Tesisleri Hibe Programı kapsamında yürütüldü.

Verilen ödüller:
1. Takıma 30.000 TL
2. Takıma 20.000 TL
3. Takıma 10.000 TL değerinde teknoloji hediye çeki.

Resim

Resim