6 Şubat’ta yitirilenler için anma konseri

6 Şubat’ta yitirilenler için anma konseri cukurovagazetesi.com
Şule İnan

Mersin Operası’nın kurucularından emekli Piyanist Ahad Asker, 6 Şubat depremlerinde kaybedilen Türk vatandaşların anısına Mersin’de konser verecek.


Gelecek Sanat Akademisi’nin himayesinde düzenlecek olan konserde; Azerbaycan bestecilerinin eserleri, halk şarkıları ve Laçin ile Müşfik’in hikayesi olarak geçen ‘Unutumam’ adlı eserleri ifa edecek olan Ahad Asker, söz konusu konserin Librettoluğunu ve Müzik Redaksiyonluğunu da üstelenecek.


15 Şubat tarihinde gerçekleşecek olan konser, Gelecek Koleji Yenişehir Kampüsü Konferans Salonu’nda, saat 20.00’de başlayacak.
 

Kurulduğu 1992 yılından bu yana Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü’nde pedagog ve piyanist olarak çalışan ve esasen Azerbaycan Türk’ü olan Doç. Ahad Asker'in, yürüttüğü eğitim etkinlikleriyle; evrensel müziği mahalle ve köy okullarına taşıyıp, farkındanlık yaratarak, Mersinli pek çok çocuğun hayatına dokunduğu, çocukların ruhsal ve zihinsel gelişimini sanat yoluyla zenginleştirip, yetenekli çocukları keşfederek konservatuvara kazandırdığı biliniyor. Bu çerçevede Doç Dr. Asker, kültür ve sanat hayatına kazandırdığı değerlerlerden dolayı 2021 Festival Sanat Ödülü’ne layık görülmüştü.