Yerel seçimlerde aday gösterilmeyen Mükerrem Tollu konuştu

Yerel seçimlerde aday gösterilmeyen Mükerrem Tollu konuştu cukurovagazetesi.com
Şule İnan

Geçtiğimiz haftalarda, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler öncesi Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Merkezi Mersin için adaylarını açıklayıp, Erdemli ilçesinde mevcut Başkan Mükerrem Tollu’nun yerine Mustafa Kara’yı aday göstermişti.


Mevcut Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu Erdemli'nin Tömük beldesinde vatandaşlarla bir araya gelerek, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Genel Merkez tarafından kendisine Erdemli’de seçimin ancak kendisiyle alınacağını söylediklerini aktaran Tollu, bu söylemlere rağmen başka bir isme adaylık tevdi edildiğini belirtti.

Mükerrem Tollu, “Ben haddimi bilen bir insanım. Ömrüm boyunca koltuğa yapışan bir insan olmadım’’ ifadelerini kullanarak, MHP Genel Merkez yetkilileriyle görüşmesi sırasında yaşananları vatandaşlarla paylaştı.

MHP Genel Merkezine, “Başka bir tasarrufunuz varsa ben aday olmayabilirim” ifadelerini kullandığını söyleyen Başkan Tollu; MHP'den, ‘Biz bu seçimi ancak seninle alırız, dolayısıyla senden başka tercihimiz olamaz’ yanıtını aldığını, fakat gelinen aşamada adaylığı başka bir isme tevdi ettiklerini söyleyerek: “Canları sağ olsun, yapacağımız edeceğimiz bir şey yok. Biz inşallah bu aziz millete hizmet etmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.