CHP’li Kış’tan Bakan Bolat’a zam tepkisi

CHP’li Kış’tan Bakan Bolat’a zam tepkisi cukurovagazetesi.com
Bilge Çakır

1 Ocak itibariyle artan zamlar karşısında, Ticaret Bakanı Ömer Bolat’a konuyla ilgili soru önergesi veren CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dahi marketlerdeki fahiş fiyatları ve stokçuluğu eleştirdiğini söyledi.


Ticaret Bakanı Ömer Bolat tarafından yazılı olarak cevaplanması istemiyle soru önergesi veren CHP’li Kış; önergesinde, yılbaşından itibaren zam yağmurunun başladığına işaret etti.

Kış, ‘’25 Aralık 2023 tarihinde bir gazete de röportajı yayımlanan Ticaret Bakanı Sayın Ömer Bolat, ‘Marketleri her gün denetliyoruz, ben de haftada bir marketlere gidiyorum’ diyerek piyasayı başıboş bırakmadıklarını söylemişti. Ancak, 27 Aralık 2023 tarihinde asgari ücretin açıklanmasının öncesinde ve hemen sonrasında, zincir marketlerde zam yağmuru başlamış, hem stokçuluk hem de fahiş fiyatlar sebebiyle vatandaşlarımız isyan etmişti. 1 Ocak itibariyle de bahsi geçen zincir marketler, fiyat etiketlerini yeniden güncelleyerek, Bakan Bolat’ın ‘piyasa denetimimiz altında, fahiş fiyat, fırsatçılık ve stokçuluğa izin vermiyoruz’ sözlerini çürütmüşlerdir” ifadelerini kullandı.
Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Ticaret Bakanı Bolat’a şu soruları yöneltti: 
1. Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere, hükümet yetkilileri tarafından da kabul edilen fiyat artışları, stokçuluk, fırsatçılık konularında kalıcı bir politikanız var mıdır?
2. 27 Aralık 2023 tarihinden önce, asgari ücretin açıklanmasına günler kala, zincir marketler başta olmak üzere, tüm marketlerde yapılan zamlarla ilgili Ticaret Bakanlığı olarak ne gibi denetimler yapılmıştır?
3. Ticaret Bakanlığı bünyesinde oluşturulan  Alo 175 Tüketici Danışma Hattına 2023 yılı için  gelen şikayet sayısı kaçtır? Bu şikayetlerin Bakanlığınız tarafından dikkate alınarak çözülme oranı kaçtır? 
4. Bakanlığınız tarafından fahiş fiyat tespiti yaptığınız market sayısı kaçtır? 1 Ocak itibariyle, marketlerde etiketleri değişen, fiyatları artan ürünler nelerdir?