‘’Tarıma uygun alanlar sulanacak’’

‘’Tarıma uygun alanlar sulanacak’’ cukurovagazetesi.com
Şule İnan

Mersin Anamur Alaköprü Sulama İnşaatı hakkında açıklamalarda bulunan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta; “Proje ile mevcut Anamur Sulaması ve Bozyazı Sulaması ana kanallarının üst kotlarında bulunan tarıma uygun alanların sulanması ve mevcut Anamur sulamasının rehabilitasyonunu amaçlıyoruz” dedi.


Projenin detaylarını açıklayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Mersin Anamur Alaköprü Sulaması İkmali kapsamında 69 bin 815 dekar cazibeli, 13 bin 785 dekar pompajlı olmak üzere toplamda 83 bin 600 dekar tarımsal alanın sulaması yapılacağını söyledi.

''8 mahallede 22.00 dekar sulamaya kavuştu''

Müdür Balta, ''An itibari ile Evciler Mahallesi, Akcami, Narince, Kötekler, Beyreli, Çarıklar, Bozdoğan ve Karalarbahşiş Mahallelerinin tamamında kapalı basınçlı sulama sistemi hizmete alınmıştır. Toplam 8 Mahallede 22.000 dekar verimli tarım arazisi sulama suyuna kavuşmuştur" ifadelerini kullandı.


Devlet Su İşleri (DSİ) 6. Bölge Müdürü Celal Tokalak da geçtiğimiz günlerde, Anamur Alaköprü Sulama projesi hakkında, projenin sürdüğünü ve Anamur ve Bozyazı bölgelerindeki tarımsal sulama kapasitesini artırılacağını söylemişti.