Ali Mahir Başarır: ''Meler değil, vandallık yapanlar görevini bırakmalı''

Ali Mahir Başarır: ''Meler değil, vandallık yapanlar görevini bırakmalı'' cukurovagazetesi.com
Bilge Çakır

CHP Grup Başkanvekili ve CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Ankaragücü MKE-Çaykur Rizespor maçında saldırıya uğrayan hakem Halil Umut Meler hakkında dün TBMM’de yaptığı konuşmadan sonra, bugün de CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ile beraber Meler’e ziyarette bulundu. Ziyaretten açıklamalarda bulunan Başarır, hakem Meler’in göreve devam etmesi gerektiğini söyledi.


Başarır, ‘’Bu olay bizi çok üzdü, milletimizi çok üzdü, sporseverleri çok üzdü. Sayın Genel Başkanımızla görüştük, o da Halil Umut Meler’e geçmiş olsun dileklerini sundu. Kendisine hakemliği asla bırakmaması ve devam etmesi konusunda görüşlerimizi söyledik.’’ dedi.


''Vandallık yapanlar görevini bırakmalı''

Hakem Halil Umut Meler’in hakemlik görevini bırakıp bırakmayacağı konusunda tartışmalar sürerken, CHP’li vekil konuya dair, ‘’Birileri bırakacaksa bu Halil Umut değil, bu sporda, siyasette, sanatta vandallık yapan kişi ve kurumlardır. Halil Umut ülkemiz ve FIFA için gurur verici ve işini gayet iyi yapan birisidir. O yüzden biz parti olarak kendisine şiddete ve vandallara inat görevini yapmasıdır. Bu konuda hepimiz TBMM’de tepkimizi koymaya devam edeceğiz.’’ Yorumunda bulundu.Toplumun hiçbir alanında şiddeti istemediklerini vurgulayan Başarır, ‘’Bir kez daha burdan Halil Umut Meler’e ve ailesine, hakemlere tüm sporseverlere geçmiş olsun dileklerinde bulunuyorum.’’ diye konuştu.