Başarır: ’’Türkiye şu anda felaketi yaşıyor’’

Başarır: ’’Türkiye şu anda felaketi yaşıyor’’ cukurovagazetesi.com
Sami ŞAHİN

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, emeklilerin az maaş almasına ve dar gelirlerin durumuna isyan etti. TBMM’de konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başarır, Ak Parti’nin 2002’de iktidara geldiğinde borç stokunun 243 milyar lira olduğuna dikkat çekti.


Sözlerine Türkiye’nin dış borcunun 2002’de 6 trilyon 120 milyar olduğunu hatırlatarak başlayan CHP’li vekil, günümüzde ise bugün 25 kat arttığını belirtti.

‘’Borçlandık’’

‘’Fabrikaları ve bankaları bu kadar sattık, içerde ve dışarıda borçlandık. Türkiye’nin dünyada yüzde doksan beş ev taşınma sırasında birinci olduğuna işaret eden Başarır, ‘’Bu duruma rağmen, emekliler niçin 7 bin 500 lira maaş alıyor? Neden bugün emekli bir aylık maaşıyla kira ödeyemeyecek durumda?’’ sorusunu sordu.

‘’İktidar farkında olmasa da Türkiye bir felaketi yaşıyor’’

Ak Parti sıralarına seslenen Başarır, ‘’2002 yılında bir emeklinin kaç dolar ve kaç çeyrek alabiliyordu, kaç lira kira ödeyebiliyordu, kaç ekmek alabiliyordu, bugün kaç tane alabiliyor?’’ şeklinde isyan etti. Asgari ücret için de aynı şeyin yaşandığına dikkat çeken Ali Mahir Başarır, Türkiye’nin şu anda bir felaketi yaşadığını söyledi. Son olarak kalkınma planından söz eden vekil, “11. Kalkınma Planı’na baktığımda gerçekleşen hiçbir hedef yok. Ama 12. Kalkınma Planında 2028 ve 2054 hedefleri var, eyvah ki eyvah’’ ifadelerini kullandı.