29 Ekim’de ikramiye müjdesi!

29 Ekim’de ikramiye müjdesi! cukurovagazetesi.com
Haber Merkezi

Geçtiğimiz haftalarda kamuoyunun yakından takip ettiği bir konu olan 29 Ekim’de emeklilere verilecek ikramiyeyle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan açıklama geldi.


Cumhurbaşkanı, Kabine Toplantısı sonrasında bu konuya dair açıklamalarda bulundu.

Peki, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda emeklilere ikramiye verilecek mi ve bu ikramiye ne zaman ödenecek? Son dönemlerde Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nda emekli ikramiyesi uygulamasıyla ilgili yaşanan gelişmeler, Cumhuriyetin 100. yıl kutlamaları çerçevesinde tekrar gündeme geldi. Önerilen plan, emekli vatandaşlara ve hak sahiplerine 5 bin lira tutarında bir kereye mahsus ikramiye ödenmesini içeriyor. Bu konuda yetkili kişi olan Cumhurbaşkanı, bu konuya ilişkin son gelişmeleri kamuoyuyla paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Bütçemize maliyeti 61 milyar lirayı geçen bu ödemeler, kasım ayının ilk yarısı itibarıyla emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacak." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrasında halka seslendi.

Ödemelerin, Kasım ayının ilk haftasında gerçekleştirilmesi planlanıyor.