“Demokratik olmayan bir ortamda genel seçim yaşadık”

“Demokratik olmayan bir ortamda genel seçim yaşadık” cukurovagazetesi.com
Bilge Çakır

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, İl başkanı Mehmet Dutar, Silifke İlçe Başkanı Medine Gürbüz İslim, Milletvekili Adayı Özer Özel, İl ve İlçe Teşkilatları ile basın mensupları İYİ Parti’nin Silifke’de gerçekleştirdiği istişare toplantısına katıldı.


Silifke’de gerçekleşen toplantıda Kocamaz, “Demokratik olmayan bir ortamda genel seçim yaşadık” diyerek 2023 genel seçimler ve yaklaşan yerel seçimlerle ilgili konuştu.

“Bu seçimde ucube sistemi değiştirmek için ittifak yaptık”

Sadece iktidarla değil, yerel yönetimlerle de mücadele ettiklerini dile getiren Kocamaz, “Biliyorsunuz Büyükşehir ve büyük ilçeler Cumhuriyet Halk Parti (CHP)’sinde. Biz CHP’yle bu seçimde ucube sistemi değiştirmek için ittifak yaptık. İttifak yaptığımız halde burada İYİ Parti’yi sandık altında bırakmak için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Bizi ittifak değilmişiz gibi mücadelenin dışına itmeye çalıştılar” dedi.

“Biz milletimize kendimizi anlatamamışız”

“Görünen o ki biz milletimize kendimizi anlatamamışız. Demek ki bir yerlerde yanlış yapmışız. Milletimiz bize muhalefet görevine tabi tuttu diye milletimize küsecek değiliz. Her ne kadar seçim ortamları anti-demokratik ortamlarda olsa da biz milletimizin verdiği kararlara saygılıyız” ifadelerinde bulunan Kocamaz, fikir ve düşüncelerini daha çok anlatarak milletin gönüllerinde yer edeceklerini söyledi.

İYİ Parti’nin Türkiye’nin sigortası olduğunu belirten Kocamaz, “İyi parti olarak bir daha aynı hatalara düşmemek için el ele, kol kola, gönül gönüle bağlı ve birlik içinde devam edeceğiz. Saflarımızı sıklaştıracak, sayımızı her geçen gün arttırmak için güçlerimizi birleştirecek ve bu yolu yürüyeceğiz. Bu ülkeye hizmet vermek için yola çıktık. Milletimiz bizim farkımızı görecek ve Türkiye’nin kaderine el koyacak Parti olacağız” şeklinde konuştu.