Kocamaz, “Akaryakıt zammı, iğneden ipliğe her şeyi etkiliyor”

Kocamaz, “Akaryakıt zammı, iğneden ipliğe her şeyi etkiliyor” cukurovagazetesi.com

Akaryakıt ürünlerine gelen ÖTV zammına tepkileri devam ederken İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz yaptığı açıklamada, "Akaryakıta yapılan zam domino etkisi yaratarak iğneden ipliğe her şeyi etkiliyor. Zam sağanağının altında milletin dayanacak mecali kalmadı" ifadelerine yer verdi.


Haber- Sami Şahin

Resmi Gazete’de yayınlanan kararname ile birlikte akaryakıt ürünlerine gelen ÖTV zammı hala tepkilerin odağında. Akaryakıt zammı ile birlikte tepeden tırnağa her ürüne zam gelemeye devam ederken İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz duruma tepki gösterdi.

“Milletin damarına basıyor”

Sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda seçim sonrasında yapılan zamların vatandaşı oy verdiğine pişman ettiğini ifada eden Kocamaz şöyle devam etti, “Seçim öncesi bol keseden harcayan siyasi iktidar, vatandaşın oyunu alıpta bir beş yılı daha garanti ettikten sonra, zamlarla vatandaşı oy verdiğine pişman edercesine çileden çıkarmaya devam ediyor. Akaryakıta uyguladığı yeni ilave ÖTV, bu güne kadar yapılan zamların tuzu biberi oldu. Zira akaryakıta yapılan zam domino etkisi yaratarak iğneden ipliğe her şeyi etkiliyor. Sayın Cumhurbaşkanı da hala Avrupa’da en ucuz akaryakıt bizde diyerek sanki milletin damarına basıyor. Tabi ki bunu söylerken, Avrupa’daki asgari ücretin, Türkiye’deki asgari ücretin en az 4-5 katı olduğundan hiç bahsetmiyor. Seçimden bu yana gelen zam sağanağının altında milletin dayanacak mecali kalmadı” dedi.