Büyükşehir Meclisi’nde imar planı gündemi

Büyükşehir Meclisi’nde imar planı gündemi cukurovagazetesi.com

Mersin Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Arpaçsakarlar Mahallesi 1. Etap Uygulama İmar Planı’nın iptali için açılan davanın soyut sebepleri ve sonuçlarıyla ilgili bir açıklama yaptı.


Haber- Mehmet Çetin

“Yeni bir imar planının hızlıca yapılması ve geçilmesi zaruridir” diyen Başkan Yılmaz; “Toroslar Arpaçsakarlar 1. Etap İmar Planı ile ilgili muhalefet meclis üyelerimiz de dahil herkesin katılımıyla tüm incelemeler yapıldı ve bu plan ortaya çıktı. Arpaçsakarlar’ın güneyinde bulunan bölgede daha önce düşük kat verildiğinden, binalar birbirine çok yakın olduğundan, değer görmediğinden ve tercih edilmediğinden dolayı bölge insanı tarafından özellikle yüksek kat talep edildi. Biz de bu planları yaparken bunu dikkate aldık. Bu İmar Planına, Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği Mersin İl Koordinasyon Kurulu’nca dava açıldı. O çatı altında bulunan şehir plancısı ve bilirkişi tarafından bilirkişi raporu verildi. Ve bu bilirkişi raporuna göre karar çıktı. Yargı kararına saygılıyız ve başımızın tacıdır. Ancak bu karar değiştirilebilir. Bu yüzden itiraz müesseseleri vardır. 30 gün içerisinde uygulamamız gerektiğinden biz de Toroslar Belediyesi olarak olağanüstü bir meclis toplantısı yaptık ve 30 gün içerisinde yeni bir uygulama imar planını ortaya koyma mecburiyetini yerine getirdik. Bunu yaparken istişare ettik. Bu karar kesinleşmiş değil. Karar ile ilgili istinaf süreci de devam etmektedir. Belki de karar yarın bozulacak. Bunu bilemiyoruz. Ama kentte bir boşluk ve kaos oluşmaması için yeni bir imar planının hızlıca yapılması zaruridir” dedi.

“TOROSLAR ARKA MAHALLE DEĞİL!”

Mersin Toroslar Belediye Başkanı Yılmaz konu hakkında konuşmaya devam ederken;” Genel olarak Toroslar’ı arka mahalle olarak görme eğilimi vardır. Bunu ilk günden beri söylüyoruz ve kabul etmiyoruz. 18 katlı ve çok güzel yapılacak binalar sahile, Toroslar’a düşük kat. Mersin’de merkez ilçeler arasında en az sayıda yüksek katlı bina olan ilçe Toroslar’dır. Ancak bu Toroslar’ın kaderi değildir. Gelişim bölgelerinde yüksek katlı binalar yapılmakta ve yapılacaktır. Yehişehir İlçesi Forum AVM’nin kuzeyinde yapılan yaklaşık 30 katlı bina kent silueteni bozmuyor mudur? Arpaçsakarlar’da bulunan yüksek katlı binalar kent siluetini bozarken bu binalara nasıl izin verilmiştir? Burada çifte standart vardır. Bu hem Toroslar hem Arpaçsakarlar halkına haksızlıktır. Siyasi değerlendirmelerle bu şekilde fikir ortaya konulması bence uygun değildir. Bu fikirlere katılmıyoruz” dedi.

CUMHUR İTTİFAKININ OYLARIYLA KABUL EDİLDİ

Başkan Yılmaz’ın konuşmasının ardından Toroslar 1. Etap Arpaçsakarlar Mahallesi ve Çevresini kapsayan 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı, Büyükşehir Belediye Meclisinde oylandı ve CHP’li meclis üyelerinin red verdiği plan, Cumhur İttifakı Meclis Üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.