13 branşta hizmet sunan Tarsus Belediye Spor Kulübüne nakdi destek yapılacak

13 branşta hizmet sunan Tarsus Belediye Spor Kulübüne nakdi destek yapılacak cukurovagazetesi.com

Tarsus Belediyesi Olağanüstü Meclis Toplantısında, Tarsus Belediyesi Spor Kulübü’ne 650 bin TL’lik nakdi yardım yapılması öngörülen gündem maddesi meclis üyelerinin talebi üzerini verilecek olan nakdi yardımın artırılmasının görüşülmesi için konu komisyonlara havale edildi.


Haber- Sinem Erkiz

Tarsus Belediyesi Spor Kulübü, 13 branşta faaliyet gösteren ve 3 bine yakın lisanlı sporcusu ile 7’den 70’e herkesin sporlar buluşmasını sağlıyor. Tarsus Belediyesi Spor özellikle ulusal ve uluslararası alanda sporcuların yakaladığı başarılar ile adından son dönemde sıklıkla söz ettiriyor. Haziran ayı belediye meclisinde Tarsus Belediye Spor Kulübü giderleri ve sporcu ödemelerin gerçekleştirilebilmesi adına 650 bin TL’lik nakdi yardım yapılması konusu görüşüldü. Yapılacak olan nakdi yardım arasında futbola 150 bin TL, güreşe 100 bin TL, atletizme 40 bin TL, basketbola 100 bin TL,  Kit-boksa 50 bin TL, jimnastiğe 20 bin TL, voleybola 130 bin TL, boksa 30 bin TL ve karateye ise 30 bin TL’lik yardım yapılması gerektiği vurgulandı. Gündem maddesinin okunmasından Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdağon, Tarsus Belediye Spor bünyesindeki bazı sporcuların mecliste olduğunun altını çizerek, “Tarsus gibi bir yerde 3 binden fazla lisanslı oyuncularımız var. Hepsi birer gurur kaynağıdır” ifadelerine yer verdi.

Evrak görüşülmek üzere komisyonlara sevk edilmeden önce meclis üyesi Ali Dinsever’de yaptığı açıklamada, “Yasal olarak kullanabileceğimiz limiti en son kuruşuna kadar sporcularımıza vereceğiz” dedi.  Başka meclis üyelerinin de görüş bildirmesinden sonra Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, evrakı Plan Bütçe ve Kesin Hesap Komisyonu, Spor Bilim ve Sanat Komisyonu, Eğitim Kültür ve Sosyal ilişkiler Komisyonuna sevk edilmek üzere oylama sundu ve oy birliği ile komisyonlara havale edildi.