Sporcular Yelkenlerini Özgürlük Rüzgarıyla Doldurdular

Sporcular Yelkenlerini Özgürlük Rüzgarıyla Doldurdular cukurovagazetesi.com

Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikler ile Mersin sahilleri 19 Mayıs coşkusunu yaşamaya devam ediyor. Yelkenlerini ‘Özgürlük’ rüzgarıyla dolduran sporcular, gerçekleştirdikleri gösteriler ile Mersin’in güzel havasının tadını çıkaran vatandaşlar güzel vakit geçirdi.


Haber-Kader Çetintaş

Babil Su Sporları Merkezi ile her kesimden vatandaşımızın deniz ile buluşmasını sağlamayı hedefleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlediği Yelken Gösterisi ile Mersinlilerden bir kez daha tam not aldı.

Yelkenlerini ‘Özgürlük’ rüzgarı ile doldurup Akdeniz’e açılan yelken sporcuları Mersin’in mavi gerdanlığının güzelliğini izleyenlere gösterdiler. Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen organizasyonda; Mersin Yelken Yat Ve Su Sporları Kulübü, Mersin Rota Yelken Sporları Kulübü ve Mersin Marina Yelken Sporları Kulübü üyesi toplam 29 sporcu ike yelken, 2 sporcu ise uçurtma sörfü gösterisi ise izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

“Deniz şehri olmasına rağmen denizden çok uzağız”

Mersin Yelken Yat ve Su Sporları Kulübü Başkanı Murat Sabah; “327 kilometre sahil şehri olan Mersinimizde maalesef su sporlarına yeterli desteğin verilmediğini görüyoruz. Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Bunun çok daha fazla olmasını istiyoruz. Deniz şehri olmasına rağmen denizden çok uzağız” şeklinde konuştu.