Antmen: ’AKP iktidarı 1 Liralık yatırım yapmıyor’

Antmen: ’AKP iktidarı 1 Liralık yatırım yapmıyor’ cukurovagazetesi.com

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden sonra afet bölgesi ilan edilen illerin içerisine, Afet ve Acil Durumu Yönetimi Başkanlığı’dan (AFAD) 6 il daha eklendiği geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Bu iller Bingöl, Kayseri, Mardin, Tunceli, Niğde ve Batman olurken, yaklaşık 400 bin civarında depremzedenin yerleştiği düşünülen Mersin’in ise, afet bölgesi kapsamına alınmaması tepki ile karşılanmıştı. Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Mersin nüfusunun yüzde 50 oranında; 400 bin depremzedeyi bağrına bastı. A


Haber: Kader Çetintaş 

6 Şubat da Kahramanmaraş merkezli yaşan 7,7 ve 7,6’lık depremlerden sonra afet bölgesi olarak ilan edilen 11 il ve Sivas’ın Gürün İlçesi’nin ardından 6 il daha kısmi afet bölgesine alınarak edilerek, “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” ilan edildi.

“Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi”

Afet ve Acil Durumu Yönetimi Başkanlığı tarafından 3 Nisan tarihinde yapılan duyuruda şunlar belirtildi, “6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem afetleri nedeniyle yaşanan yıkım ve can kayıpları üzerine, 11 ilimiz ve Sivas ili Gürün ilçemiz Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi olarak kabul edilmiştir. Söz konusu depremler 11 ilimiz dışındaki bazı illerimizi de etkilemiş olup, hasar tespit çalışmaları neticesinde; Bingöl, Kayseri, Mardin, Tunceli, Niğde ve Batman illerimizde yer alan bazı yerleşim birimlerinde az, orta veya ağır derecede hasar gören binalar olduğu tespit edilmiştir. Bu nedenle, bahsi geçen illerimizde hasar meydana gelen binaların bulunduğu yerleşim yerleri de Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi kabul edilmiştir” açıklaması yapıldı.

Mersin’e 400 bin civarında depremzede yerleştiği düşünülüyor

AFAD tarafından açıklanan listede uzun bir süredir afet bölgesi ilan edilmeyi bekleyen Mersin’in ise listede olmaması kentte tepki toplamıştı. Deprem sonrasında yaklaşık 400 bin civarında depremzedenin kente gelerek yerleştiği düşünülen Mersin, şehrin afet bölgesi kapsamına alınmasını bekliyor. Mersin’in yaşadığı yoğun göç, kentte etkisini her alanda gösterirken kamuoyu tarafından hükümete her fırsatta çağrı yapılsa da bu çağrılar karşılık bulmadı.

Antmen, “ AKP, Mersin’e 1 Lira yardım etmiyor”

Afet bölgesi sayılan illerin genişlemesine rağmen Mersin’in dışarıda kalmasına ise tepkiler hala sürüyor. Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda söz alarak duruma tepki gösterdi.  Antmen yaptığı konuşmada, deprem felaketinden sonra 11 ilin ve Sivas’ın Gürün ilçesinin ilk etapta afet bölgesi ilan edildiğini hatırlatarak şöyle devam etti, “Sonra da Bingöl, Kayseri, Mardin, Tunceli, Niğde ve Batman illeri bu kapsama alındı. Doğrudur hayırlı uğurlu olsun ne eksikleri varsa giderilsin. Ama Allah aşkına, Mersin nüfusunun yüzde 50 oranında; 400 bin depremzedeyi bağrına bastı ve Mersin’e, AKP iktidarı 1 Liralık yatırım yapmıyor, yardım etmiyor. Defalarca bunu ifade ettim. Ama 14 Mayıs’tan sonra bunun hesabını vereceksiniz. Önce 14 Mayıs’ta sandıkta, daha sonra bağımsız yargı önünde” diyerek sözlerine tamamladı.