Kavalcı, “Eseriniz ile gurur duyun”

Kavalcı, “Eseriniz ile gurur duyun” cukurovagazetesi.com

TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden ve ekonomik kriz nedeni ile kapanmanın eşiğine gelen Tarsus İdman Yurdu (TİY), kuruluşunun 100.yılını kutluyor.


100.yılda şampiyonluk parolası ile sezona başlayan ama kapanmanın eşiğine gelen TİY de, Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kavalcı kulübün soysal medya hesabından paylaşım yaparak şu ifadelere yer verdi, “Sezon başı yapılan yanlış hamleler, izlenen yanlış transfer politikaları ne yazık ki kulübümüzü bir uçuruma sürüklemiştir. 100 yıllık camia gözümüzün önünde yok olmaya yüz tuttu. Buradan tüm Tarsus’un önde gelenlerine sesleniyorum; eseriniz ile gurur duyun” dedi.

Haber- Fırat Tatlı

TFF 2.Lig Beyaz Grupta mücadele eden ve 23 Mart 1923’te kurulan Tarsus İdman Yurdu, takımın kuruluşunun 100.yılını kutluyor. 100.yılda şampiyonluk parolası yola çıkan ama sezon başından beri süre gelen ekonomik kriz nedeni ile sarı-lacivertli ekip kabus gibi bir sezon geçirdi. Ligin ikinci devresinden itibaren ise tamamı altyapı oyuncularından kurulu kadro ile çıktığı maçlarda adete rakiplerine karşı hezimet alan TİY’in 100.yılında bir alt lig olan 3.Lige düşmesine kesin gözü ile bakılıyor.

Kavalcı, “Kulübümüzü bir uçuruma sürüklemiştir”

Tüm olumsuz şartlara rağmen mücadelesini sürdüren TİY, 23 Mart günü kulübün 100.yılını kutladı. TİY Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kavalcı, kulübün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi; “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 300 lira ile kurduğu ve Cumhuriyet ile yaşıt kulübümüz bugün 100. yılına girmiş bulunmaktadır. Büyük camialardan daha köklü olan camiamız ne yazık ki 100. yılında yapayalnız kalmıştır. Sezon başı yapılan yanlış hamleler, izlenen yanlış transfer politikaları ne yazık ki kulübümüzü bir uçuruma sürüklemiştir. Krizin ortasında Başkanlık görevine geldiğim günden beri elimden gelenin hep bir fazlasını yaptım. Kaçıp giden oyuncuların ardından elimizde bulunan Tarsuslu çocuklarımız ile ligde mücadele etmeye Tarsus İdman Yurdu’muzu 100. yılında ligden çekmemeye karar verdik ve çalışmalarımızı başlattık. Sözler verildi, sözler tutulmadı. Transfer tahtasını açamadık ve büyük bir kaosun ortasında yapayalnız kaldık. Her şeye rağmen 100 yıllık şerefli kulübümüzün ayakta durması için var gücümüzle çalışmaya devam ettik. Kendimiz için kimseden bir yardım talep edemezken, Tarsus İdman Yurdu için insanların karşısına geçip onlardan yardım dilendik. Biliyorum Tarsus İdman Yurdu sevdalısı olan dostlarımızın, kardeşlerimizin ve büyüklerimizin içi sızlıyor tıpkı benim içimin sızladığı gibi. Keşke bu sene de geçen sene kulübümüzün 99. yılında olduğu gibi Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan takımımızın yanında olabilseydi ve yine belediyenin bando takımı ile Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüp konuşmalar yapsaydık ve boy boy fotoğraflar çekseydik ama olmadı. Sosyal Medya hesaplarında paylaşım yapan Milletvekilleri, Siyasiler, Oda Başkanları, STK’lar ve üzülerek söylüyorum basın mensupları 100. yılında da yapabilseydi. 100 yıllık camia gözümüzün önünde yok olmaya yüz tuttu. Buradan tüm Tarsus’un önde gelenlerine sesleniyorum; eseriniz ile gurur duyun” dedi.