MERSİNLİLER GECEYİ SOKAKTA GEÇİRDİ

MERSİNLİLER GECEYİ SOKAKTA GEÇİRDİ cukurovagazetesi.com

Hatay, Defne ilçesi merkezli 6,4’lük deprem Mersin ve çevre illerinde şiddetli bir şekilde hissedildi. Deprem nedeni ile panik yaşayan Mersinliler, evlerine gitmeye korkunca geceyi sokakta geçirdiler.


HABER- FIRAT TATLI

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7,7 ve 7,6’lık depremin yaralarını sarmaya çalışırken, Hatay'da pazartesi günü akşam saat 20.04 sularında Defne ilçesinde yaşanan 6,4’lük deprem büyük bir korkuya neden oldu. Yaklaşık 20 saniye süren deprem Hatay’da ve çevre illerde paniğe neden olurken hemen arkasından Hatay’ın Samandağ ilçesinde ki 5,8’lik depremde endişeye neden oldu.

DEPREM MERSİN’DE PANİĞE NEDEN OLDU

Merkez üssü Hatay olan 6,4’lük deprem Kahramanmaraş, Osmaniye, Adana, Mersin ve çevre illerden de şiddetli bir şekilde hissedilirken bu şehirlerde büyük bir korkuya da neden oldu. Mersin’de şiddetli bir şekilde hissedilen deprem vatandaşlarda büyük panik yarattı.

İNSANLAR CAN HAVLİ İLE KENDİLERİNİ SOKAĞA ATTI

Can havli ile evlerini terk eden yurttaşlar, sokağa, park alanlarına ve diğer güvenli alanlara sığındı. Özellikle Mersin’de yüksek katlı binalarda etkisi daha fazla hissedilen deprem ve daha sonrasında yaşanan artçı depremlerinde etkisi ile Mersinliler evlerine dönmekte tereddüt etti. Deprem yüzünden geceyi sokakta geçiren Mersinliler ateş yakarak ısınırken bazıları da arabalarında geçirmeyi tercih etti. Bazı vatandaşlar ise araçlarına binerek şehir merkezlerini terk etti ve dağ tarafına gitmeye çalıştı. Vatandaşların araçlarını binmesi ile şehirde kısa süren bir trafik sıkışıklığı yaşandı.

TSUNAMİ UYARISI

Depremden sonra belediyeler sosyal hizmet alanlarını açarak evlerine gitmeye korkan vatandaşlara kapılarını açtı. Vatandaşların bir bölüme de sahil kesiminde güvenli alanlara gitse de kısa bir süre sonra Kandilli Rasathanesinden tsunami uyarısı yapıldı. Yapılan uyarıda 50 cm’lik su yükselmesine karşın vatandaşların deniz kenarından uzaklaşması gerektiği paylaşıldı. Bu açıklamadan sonrada panik olan Mersinliler en güvenli olarak düşünülen dağ ve yayla tarafına yönelmeye başladı. Tsunami uyarısı da, kısa bir süre sonra kaldırıldı.