Bozdoğan ve MTSO’dan kira fırsatçılarına tepki

Bozdoğan ve MTSO’dan kira fırsatçılarına tepki cukurovagazetesi.com

Deprem felaketi sonrasında Mersin’de artan kira fiyatları kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, duruma tepkiler iyice artıyor. Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın ‘vicdansızlara sesleniyorum’ diyerek paylaştığı mesajda, durumun kabul edilemez olduğunu belirterek belediyenin yaşanacak olaylarda yakınan takipçisi olacaklarını belirtti. Diğer bir taraftan MTSO 39 No’lu Emlak Destek Faaliyetleri Meslek Komitesi Üyeleri de tepkilerini ortaya koyarak, irtibat numaraları paylaşarak fırsatçıların şikayet edilmesini talep etti.


Haber- Fırat Tatlı

6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki deprem sonrasında toplamda 10 il derinden etkilendi. Depremin vurduğu birçok şehirde binalar yıkılırken on binlerce insan hayatını kaybetti. Türkiye tarihine geçecek olan deprem felaketinde vatandaşlar yaralarını sarmaya çalışırken, afetin vurduğu bölgede yaşayan vatandaşlar ise farklı şehirlere göç etmeye başladı. Deprem riskinin düşük olması sebebi ile Mersin ise göç edilen şehirlerin başında geliyor. Mersin depremzedelere kucağını açsa da bazı ev sahipleri ve fırsatçılar harekete geçti. Mersin’de ev kiralarına yönelik artış yaşanmasına yönelik ilk tepkiyi gösterenlerden bir Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer olmuş ve, “Fırsatçıları takipteyiz. Hukuki gereğini de yaparız” açıklamasını yapmıştı.  Seçerden sonra kira fiyatlarındaki artışa Tarsus Belediye Başkanı ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası da (MTSO) tepki gösterdi.

Bozdoğan, “Vicdansızlar”

Deprem sonrasında yaşanan kira artışlarına da Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’da sert çıktı. ‘Vicdansızlara sesleniyoruz’ başlığı ile paylaştığı mesajda, “ Ülkemizde yaşanan depremin acısını yaşadığımız bu günlerde depremi fırsat bilerek özellikle kira, ev, gıda, battaniye vb. alanlarda fahiş fiyat artışları olduğu yönünde haberler duyuyoruz. İçinde bulunulan bu elim durumlardan faydalanarak fırsatçılık yapmak insanlık suçudur, vicdansızlıktır ve asla kabul edilemez. Tarsus Belediyesi olarak kentimizde yaşanacak bu tarz olayların hukuksal olarak yakinen takipçisi olacağız” ifadelerine yer verdi.

MTSO emlak komistesi, “Şikayet edin”

MSTO’nun 39 No’lu Emlak Destek Faaliyetleri Meslek Komitesi Üyeleri de kira artış durumuna tepki gösterdi. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ile bir araya gelerek konuyu değerlendiren komite üyeleri, daha sonrasında resmi sosyal medya hesaplarından bir paylaşım yaparak, “Deprem felaketinden faydalanmak isteyen depremzedelerimize fahiş rakamlarla evini satmak ve kiralamak isteyen mülk sahipleriyle iş birliği yapan ve fazla komisyon isteyen işletmeleri ihbar edin, yasal işlem başlatalım” ifadelerini kullanarak sıkıntı yaşanması durumunda gerekli kurumların irtibat telefonları paylaşıldı. Buna göre Mersin Ticaret İl Müdürlüğü ‘0324 336 17 95’ numaralı telefon ve Emlak ve Destek Faaliyetleri Komitesi ‘0324 238 95 00’ numaralı telefonlar paylaşılarak fırsatçıların şikayet edilmesini talep edildi.